Clubkampioenschappen 2009

Vlak na de competitie werden weer de clubkampioenschappen gehouden. Er waren 24 deelnemers aangemeld. Zodoende kozen we dit jaar voor 2 poules.
In de A-poule werden er mooie wedstrijden gespeeld waarbij opviel dat Gerrit van Theo won, maar Gerrit weer verloor van Willem en Bert. Gezien zijn lichamelijke conditie kon Bert kon het lang volhouden. Echter met zoveel wedstrijden ging hij toch ten onder, maar een 3e plaats is wel erg knap van die oude man. Paul, de kampioen van de B poule van vorig jaar, mocht dit jaar met de A-poule meedoen. Deze linkshandige jongeman haalde met overwinningen op Willem en Bert een prachtige 5e plaats. Aan het einde speelde Wim Breur en Theo Scholtens de finalewedstrijd om de eerste plaats. Wim was duidelijk te sterk en haalde hiermee het 3e kampioenschap op rij binnen, waardoor hij ook de wisselbeker mag houden!

In B-poule was het een drukte van belang. Uit enthousiasme vergaten ze dat er ook een schema was en spontaan daagden ze elkaar uit. Chiel en Koos dachten dat ze die 6e klassers wel even zouden oprollen, maar dat ging toch iets anders. Teus bewaarde de mooiste wedstrijd van de eerste avond voor het laatst en sloeg Chiel van de tafel waardoor Chiel die nacht de slaap niet kon vatten. Koos was niet op de hoogte van Cees z’n rake klappen en ging ook ten onder. Albert kwam de eerste avond te laat en liep als een jachtluipaard te springen achter de tafel (meestal achter de verkeerde).
Het opstormend talent Pieter speelde geweldig, en dat met een traag rubber. Hij speelde met iedereen en nam de beker mee naar huis en kijkt alweer naar de volgende competitie. Maar dan met sneller rubber!

De conclusie is dat er een hoop mooie wedstrijden waren, en er geen twijfel was over de kampioenen. Volgend jaar weer meedoen mannen. De overige uitslagen zijn verderop in het boekje te vinden.

Zie ook: