Najaarsnieuws en competitie resultaten 2012

Algemeen

Ondanks dat er geen team gepromoveerd is heeft de competitie voor Leerdam een mooie slot gekregen. Dat het 3e team zich zou handhaven is een zeer geweldig resultaat, jammer is dat team 4 en 6 gedegradeerd zijn , maar als gepromoveerde is het altijd lastig. 

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is vanaf 7 januari beschikbaar tot en met 3 juni 2013. Daarna volgt de zomerstop.Er kan gespeeld worden van 19.00 uur tot 23.00 uur. De jeugd traint tussen 18.30 en 19.30 uur.

De voorjaarscompetitie vangt aan op 21 Januari.

 

Website TTVLeerdam.nl

De website van TTV Leerdam is afgelopen seizoen weer volledig vernieuwd.

De NTTB heeft het ook steeds beter geautomatiseerd. Op de site van ons is een link is naar het online systeem NAS, waar alle uitslagen, ranglijsten en persoonlijke scores zijn te vinden.

Verder kun je ook historische gegevens op onze site vinden, competitieverslagen, clubkampioenschappen, notulen van de algemene ledenvergadering, ons dubbeltoernooi, foto’s etc.

Daarnaast zijn er mooie links naar andere sites aangegeven. Ook wordt er door Ies Marinus regelmatig een stuk geschreven over het eerste team en dat wordt naar de krant gestuurd en een kopie op de site geplaatst.

Als je nog tips hebt kun je deze melden bij Manfred en Theo

 

Najaarscompetitie 2012

 

Team 1

Dit team begon de competitie met een moeilijke overwinning tegen de promovendus en de mannen wisten gelijk dat ze er flink tegen aan moesten. Doordat Ies stukjes aan het schrijven ging kwam de positieve wending. Het duurde echter maar een paar weken. Het verlies tegen de hekkensluiter Huizen kwam hard aan en er was extra training nodig.  Bert had het al lastig genoeg met zichzelf en gelukkig heeft hij heeft een hoge pijngrens maar dit ging wel ten koste van zijn prestaties. Tussendoor moesten Theo en Erik-Jan ook nog trainen voor een Marathon naar Rome , (later bleek dit Eindhoven te worden en ging Theo in Rome alleen inspiratie opdoen), maar door dit alles begonnen ze aan een ongelofelijke eindspurt ( Marathon Taal ) en haalde op die manier de veilige plaats binnen.

Individueel was het geen topcompetitie en zal het moeten gebeuren in de voorjaarscompetitie. Hopelijk blijft Bert heel tijdens de competie.

 

Team 2

Het tweede team speelde voor het tweede seizoen in de derde klasse. Ze begonnen met een gelijkspel, maar daarna moesten ze tegen de kampioen en dat was voor Jan het moment dat hij helemaal wakker werd geschud. Hij ging voortaan vroeg naar bed, liet de vrouw met rust, hield zich aan de snelheid op de fiets, kortom Jan gaf alles en wilde koste wat het kost in de derde klasse blijven spelen. Voor Pieter is de competitie te kort, hij komt pas op stoom als de competitie halverwege is, en dan is er ook geen houden aan. Hij ging helemaal los en de tegenstanders in de 3e klasse stonden raar te kijken wat hij allemaal kon. Willem gaf regelmatig het goede voorbeeld en stuurde die geweldige spelers naar ongekende hoogten en daarom kan dit team in de volgende competitie weer aantreden in de derde klasse. Zeker nu Pieter clubkampioen is geworden mag worden verwacht dat ook dit seizoen degradatie kan worden vermeden. Het lijkt er dus op dat dit een echt derde klas team is geworden!!

 

Team  3

Voor het eerst in zijn bestaan begon Leerdam met drie derde klas teams waarvan dit team voor het eerst in 25 jaar. Alleen Gerrit heeft een aantal jaren terug 2e klasse gespeeld en Egbert heeft zelfs in z’n behaarde jaren 1e klasse gespeeld. Houd dat maar onder ons, want hij schaamt zich voor zijn kleinkinderen. Jurgen ging met al zijn energie er tegenaan en ging als een speer van start, maar na 4 verliespartijen en een gelijk spel begonnen ze zich toch wel zorgen te maken.

De één na laatste wedstrijd was tegen de mede degradatiekandidaat Woerden. Ze wonnen thuis met 7-3 en daarmee was er weer hoop op klassebehoud. Er moest dan nog wel de laatste wedstrijd zoveel mogelijk gescoord worden tegen de nummer 2, HTV. Ze kwamen echter met 7-1 achter. Rachbet wisselde van bat en daar hadden de tegenstander geen rekening mee gehouden en won zodoende van één van de beste spelers in de competitie. Daarna won Jurgen ook nog een mooie pot waardoor ze één punt boven Woerden eindigden. Hierdoor mag het superteam weer aantreden in de 3e klasse, wat opnieuw een super prestatie is van de Leerdammers. Ook dit jaar zal weer alles gegeven moeten worden om erin te blijven.

 

Team  4

Het was weer een lastige competitie met o.a. de wedstrijdleider als tegenstander en zodoende had hij daar zelfs invloed op gehad. Na 5 wedstrijden stonden ze in de gevaren zone. Paul speelde ver onder z’n kunnen en ging zelfs met rechts oefenen. Toen Maurice dat zag ging hij vreselijk trainen met z’n maat om het weer goed te krijgen. Jan ging ook eens kijken wat trainen in de praktijk zou kunnen betekenen. Zoals jullie weten van Jan, is dat niet slim ( gelijk een grote en kleine teen blessure ) Ton zag dit alles aan en ging kijken hoe hij z’n 50e verjaardag moest gaan vieren. Door dit alles vergaten ze te tafeltennissen en zijn ze nipt gedegradeerd. Maurice heeft aangegeven komend seizoen niet meer voor Leerdam uit te komen en een vervanger, die ze weer naar de vierde klasse tilt, lijkt niet zomaar voorradig te zijn. Wordt vervolgd.

 

Team 5

Dit team speelde met de tegenstanders want als je Hans in je team hebt dan kom je er wel doorheen ( verschillende scouts van VTV zijn al wezen informeren naar hem, maar kunnen hem niet betalen!) Freek en Wil konden dit niet aanzien en gingen prompt kijken in de sporthal van VTV hoe het daar aan toe ging. Verschillende ideeën hebben ze daar vandaan meegenomen; zoals tijdens de drankpauze verschillende middelen in de koffie te doen etc. Dus dat belooft nog wat. De conclusie is dat het team  zelfs zonder Koos ( nog 1 seizoen en komt hij terug ) zich stand houdt in de 5e klasse. Zet hem op mannen in de voojaars competitie.

 

Team 6

Dit Team begon met de moeilijke opdracht: hoe handhaaf ik me na promotie in de sterke 5e klasse. Even werd overwogen om extra te trainen maar dat vonden ze allemaal een raar idee. Misschien lag de oplossing aan de bar en daar hebben ze toch een tijd na zitten denken, en maar denken… Jan begon met 10 verliespartijen en dacht toen aan ………………………… zijn volgende biertje.

Jorrit ging zijn gespierde knie testen en warempel hij sloeg verschillende tegenstanders van de tafel. De druk op zijn knie kon hij wel verdragen maar die op zijn schouders van deze jonge gespierde speler uit de achterbuurt van Asperen werd erg groot en hij zakte langzaam door z’n knieën .

Teus daarentegen is een timmerman en natuurlijk niet stuk te krijgen. Hij timmerde er rustig op los maar was niet altijd even secuur.

Kortom: met 17 punten als een speer weer terug naar de zesde klasse. Veel succes in de voorjaarscompetitie, toch weer een kanshebber voor de titel!

 

Team 7

Na 3 wedstrijden stond dit team bovenaan en dat voelde wel erg goed. Alleen je weet dat als je bovenaan staat het heel moeilijk is om dat vol te houden.  Koos nam het team onder z’n arm mee en vergat dat Peter in de achterbuurt van Asperen woonde, dus dat was al de 1e fout. Gelukkig dat Teus goed om kan gaan met druk(druk; wat is dat?), dus gingen ze er gelijk weer tegenaan en dat kun je wel toevertrouwen aan die atleet. Onze voorzitter Manfred was even de weg kwijt, maar als super voorzitter vond hij weer de juiste oplossing; iedereen wijsmaken dat ze in de krant zullen komen.

Volgend seizoen zullen ze wel weer voor de titel gaan ..

Team 8

Dit geweldige oude mannen team blijft een lastig team om te verslaan in de competitie, want de eerste wedstrijden gingen van een leien dakje. Alleen had de wedstrijdleiding er een team tussen gestopt wat niet thuis hoorde in de 6e klasse. Gerrit trok zich daar niks van aan. Hij bestudeerde zijn postzegels en vond daar de oplossing. Cees was gereed met zijn visvijver maar na heen en weer gehengel raakte hij geblesseerd. Hij ging gelijk naar de masseuse en daar knapte hij van op. Geert ging in de boeken kijken en zag dat de vereniging toe was aan een nieuwe outfit en stak daar z’n energie in. Wat zijn we toch weer blij met die goeie Geert. Ies wist dit al lang en ging in de pen en schreef de vereniging in het kontakt en op de site. Kortom wat is dit team toch geweldig en wat moet Leerdam zonder die super spelers uit het Nederlands elftal. Tot volgend seizoen .

 

Samenvatting

Dit seizoen zijn er geen kampioenen maar het is wel bijzonder dat het 3e team zich gehandhaafd heeft in de derde klasse. Twee teams zijn gedegradeerd maar die komen wel weer terug.  Volgend seizoen gaan we weer met 8 teams van start, 3 in de 3e klasse,  2 in de 5e en 3 in de 6e. Voor het eerst sinds mensenheugenis geen vierde klasse.

 

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Prednison, Morfine, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, kampioenschap ideeën, nieuwe vormen van beledigingen, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

About

163206 pagina's gezien, 9 vandaag
38410 bezoeken, 6 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: