Pieter van Dijk clubkampioen

kampioenenZelden was de strijd om de titel zo onvoorspelbaar als dit jaar.
Er waren op voorhand verschillende favorieten en diverse outsiders.
De favorieten waren Willem Horden, die het beste in de competitie had gespeeld, maar ook Bert Sterk, de clubkampioen van 2011, ondanks dat hij herstellende was van een blessure.
Daarnaast Theo Scholtens die het best had gepresteerd in het eerste team maar ook Erik Jan Hoogendoorn, die vorig seizoen het beste presteerde was goed in vorm.  Pieter van Dijk en Jurgen Brandsma werden als outsiders genoemd.
Uiteindelijk werd Pieter Kampioen van de A oule en Freek van de B poule.  Lees hieronder alles hierover

De deelnemers werden verdeeld in twee poules; poule A bestond uit 10 personen waarvan 8 derde klassers en 2 vierde klassers.
Poule B bestond uit de 5e en 6e klassers.
In de A poule verloor Pieter direct zijn eerste twee wedstrijden van Jurgen en Bert, dus hij was al direct zo goed als uitgeschakeld.
Theo verloor ook zijn eerste twee wedstrijden van achtereenvolgens Willem en Erik Jan, dus ook hij zag zijn kansen slinken.
Toen Erik Jan ook van Willem won en Willem van Bert eb Ragbet verloor was ook Willem redelijk kansloos.
Na 3 overwinningen op rij moesten Bert en Erik Jan tegen elkaar die in het voordeel van Erik Jan werd beslecht.
Erik Jan lag fantastisch op koers voor de finale .. totdat hij Pieter tegenkwam. Kansloos verloor hij in 3 sets van Pieter.
Vervolgens verloor de niet fitte Bert van Jan van Dijk waardoor na de eerste avond Erik Jan 1 verlies partij had en Pieter, Jurgen, Theo, Jan en Bert 2 verliespartijen. Allen konden nog dromen van een finaleplaats waar de week erop voor gestreden werd.
Na een week slapen kwamen allen fris terug.
Jan verloor de tweede avond al zijn partijen en viel als kanshebber weg. Bert was helaas ziek maar kwam op karakter.
Hij won nog wel van Paul (de finalist van vorig jaar!) maar verloor daarna van Theo en Ton en was daarmee ook kansloos.
Jurgen verloor van Erik Jan en kwam zodoende ook op 3 verliespartijen.
Pieter en Theo konden gelijk de strijd aangaan. Bij verlies zou de finale bijna onhaalbaar worden.
Na 5 sets stapte Pieter als winnaar uit de strijd.
Maar Pieter moest nog tegen Willem, dus was er nog hoop voor degene die er al 3 hadden verloren.
Pieter was echter zo gefocused dat hij ook van Willem won.
De laatste partij tegen Paul was voor Pieter een routineklus.
De finale werd dus gespeeld door Pieter en Erik Jan met beide twee verliespartijen. Erik Jan had namelijk verrassend nog verloren van Ragbet maar kon dat achteraf gezien lijden.

In de finale werd om elk punt gestreden en er werden prachtige rally’s en punten door beiden gemaakt. Pieter bleek echter balvaster dan Erik Jan te zijn en pakte de service van Erik Jan direct aanvallend aan. Na 4 sets kon Pieter van Dijk zich terecht tot clubkampioen seizoen 2012-2013 laten kronen. Een fantastische prestatie voor hem, mede omdat hij in een periode van 3 jaar! opklom van de 6e naar de 3e klasse.

In poule B werden ook stevige potjes gespeeld maar was toch al vrij snel duidelijk wie de finalisten zou worden.
Freek de Jong ging ongeslagen de finale in en trof daar de winnaar van vorig jaar Wil Sleeuwits.
Ook in de finale was wederom Freek te sterk en mocht dus de beker mee naar huis nemen.

De poedelprijs was dit keer voor de broer van de kampioen, Hermen van Dijk. Dit jeugdlid won zelfs al een pot maar nu is al duidelijk dat hij in de toekomst voor de echte prijzen zal strijden en wie weet ooit een finale tussen de twee broers ……

Hieronder de volledige uitslagen.

A POULE B POULE
1 Pieter van Dijk Freek de Jong