Verslag voorjaarscompetitie 2012

Algemeen

De competitie heeft voor Leerdam dit voorjaar een zeer positieve wending gekregen. Dat opnieuw team 3 kampioen zou gaan worden verwachtte niemand. Het kwam niet als een verrassing dat Team 6, dat gedegradeerd was, opnieuw kampioen werd en terugkeert in de 5e klasse. Ook hebben we er een nieuw lid bij Maurice Brouwer, welkom in Leerdam.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is, tot de zomerstop, beschikbaar tot en met 4 juni 2012.
De zaal is na de zomervakantie weer open op maandag 27 augustus 2012.
Er kan gespeeld worden van 19.00 uur tot 23.00 uur.  De jeugd traint tussen 18.30 en 19.30 uur.
De najaarsjaarscompetitie vangt aan op 10 of 17  september.

Voorjaarscompetitie 2012

 

Team 1

Dit team begon met een nieuwe samenstelling Erik-Jan , Bert en Theo . Willem had zijn plek afgestaan aan Erik-Jan om hem nog beter te kunnen laten worden. Na de eerste wedstrijd werd duidelijk dat ze flink aan de bak moesten. Ze gingen ook flink trainen en dat resulteerde vervolgens in 3 prachtige overwinningen en een gelijk spel tegen een degradant. Het jeugdtalent liet van spreken en tafeltennist er flink op los. Met het hoogste winstpercentage in de derde klasse van onze vereniging (67% ) kwam hij zeer goed tot zijn recht in de 3e klasse en heeft hij zijn plaats in het eerste meer dan waar gemaakt. Onze clubkampioen Bert zag dat het goed was en zocht zijn wedstrijden uit. Theo speelde chauffeur, liet ze veel van de omgeving zien, leidde en stuurde ons jeugdlid. Hierdoor ging zijn eigen spel achteruit maar tegen de twee degradanten speelde hij zijn beste wedstrijden. Kortom: met een derde plaats is het nieuwe 1e team is klaar voor de najaars competitie. 

Team 2

Dit team begon ook met een nieuwe samenstelling Pieter , Jan van Dijk en Willem. En ook zij startten in de 3e klasse, want Pieter en Jan waren vorig seizoen kampioen geworden in de 4e klasse. Het team startte met een wedstrijd tegen een goed 3e klasse team, dus daarna moesten ze aan wennen. Daarna ging het langzaam beter. Pieter ging steeds beter draaien en verschillende games werden na een zeer heftige strijd in het voordeel van het jeugdtalent beslist, waarbij de thuiswedstrijd tegen Huizen de doorslag gaf en Pieter met 3 overwinningen naar huis ging . Jan speelde zoals je mag verwachten; sluw en zeer uitgekookt , service langs het lijntje, op het lichaam. Alles wat Jan in 1 maand geleerd heeft brengt hij in praktijk . Met een winstpercentage van 33% ook heel erg knap. Willem keek het allemaal aan en zag dat ze opnieuw volgend seizoen in de 3e klasse gaan opereren. Dit is uitstekend als je meeweegt dat er twee spelers voor het eerst derde klas speelden. Voor komend seizoen blijft handhaven het eerste doel.

 

Team  3

Natuurlijk was ook dit team gewijzigd want in Leerdam kan alles. Ragbet, Jurgen, Egbert en Gerrit. Dit team had een droomstart; van de eerste 3 wedstrijden verloor het team maar 4 punten. Vanzelfsprekend sta je dan stijf bovenaan. Hoe hou je die flow vast. Daar had dit nieuwe team ook last van. Gerrit en Egbert gingen vergaderen met als doel de stabiliteit in het team terug te brengen. Dat werd gevonden door Jurgen vitamine pillen te geven. Daarna sloeg de vlam in de pan en Jurgen trok Ragbet mee naar de finish. Met een laatste spannende wedstrijd was er weer een Kampioenschap te vieren voor Gerrit en Egbert. Erg knap van die geroutineerde tafeltennissers. Door dit kampioenschap hebben we zelfs 3 teams in de 3e klasse volgend seizoen( dit is sinds 1900 niet in Leerdam meer gebeurd ).Waar gaat dit eindigen in Leerdam .

 

Team  4

Dit Team begon ook aan een nieuwe uitdaging. Hoe hou ik stand in de 4e klasse.  De vice-clubkampioen, Paul, had een plan gemaakt met het nieuwe lid Maurice.  O.a. veel moeilijke opslagen trainen, links rechts combinaties etc. Er zijn nu nog steeds verschillende ballen zoek. Ton en Jan gingen voor de competitie bij elkaar op de koffie. De strategie die daar uit kwam was om zeer ontspannend aan de wedstrijden te beginnen.
Er kwam echter toch spanning op te staan want al vrij snel stonden ze één na laatste. Paul en Maurice gingen ook bij Ton op de koffie…….. en kregen gelijk de hond achter hen  aan.  Tot de laatste wedstrijd was elk punt belangrijk maar van die één na laatste plaats kwamen ze niet meer af.  De wedstrijdleider is bepalend of dit team in de 4e klasse mag spelen, dus ook de site in de gaten houden.

 

Team 5

Dit team speelde op de automatische piloot, want als je gemiddeld 67,5 jaar bent mag je dat wel verwachten. Zij spelen al sinds de jaren 90 in de 5e klasse en dat zullen ze de komende tijd ook nog wel doen. Wat wel erg opmerkelijk is te noemen is dat Hans en Koos stiekem bij Gerard en Fred op de koffie gaan hoe ze het komende najaar van start moeten gaan .Wat daaruit komt is voor ons een vraagteken , Wil en Freek wilden niet mee, want die gingen op de koffie bij Pieter i.v.m. zijn forehand Wat dit voor gevolgen kan hebben is niet te filmen, volgend seizoen weten we weer meer.

 

Team 6

Dit Team begon met een missie; kampioen worden! Daar werden verschillende theorieën voor uitgedacht. Na 5 wedstrijden stonden ze ruim bovenaan, dus geen vuiltje aan de lucht. Maar toen ging Jorrit pijnlijk door zijn knie (niet met tafeltennissen!) en moest een kijkoperatie ondergaan. Ervaringstip voor Jorrit: geen andere sporten meer doen en je bovenbeenspieren dusdanig trainen dat de spieren je knie kunnen dragen dan kom je er weer bovenop. De voorsprong was echter zo groot dat ze in de 8e wedstrijd al kampioen werden. Van harte mannen, op naar de 5e klasse en nu erin blijven!

Team 7

Dit seizoen een keertje meedoen in de bovenste regionen was het doel van dit team.  Hoe bereik je dat dan?  Peter zocht tips voor zijn forehand. Teus luisterde stiekem mee.  Manfred regelde een treinkaartje maar vergat te betalen. Na 5 wedstrijden hadden ze zelfs niet verloren en gingen dus voor de cup met de grote oren. Maar doordat Manfred nog met dat treinkaartje in z’n maag zat, vergat hij mee te gaan naar Woerden en daardoor is het misschien misgelopen want op 2 punten na is dit team geen kampioen geworden. Spannend was het wel. Het zit er duidelijk in, voor volgend seizoen reserveren we alvast de bloemen.

Team 8

Dit team ging de competitie in met de instelling dat ze niet kunnen degraderen uit de zesde klasse. Dus werd er niet regelmatig getraind, werden er geen zwakke plekken van tegenstanders gezocht, wisten ze niet of de tegenstander de vorige keer met rechts of links speelden, was er meer commotie over de rekening van de bar dan over de uitslagen, werd er geen nieuwe opslagen aangeleerd of tactieken bedacht. Dit alles resulteerde in een laatste plaats in deze poule. Voor volgend seizoen is wel de doelstelling neergelegd om hoger te eindigen.  Geert gaat nog harder smashen en Cees gaat zijn vijver weer vullen. Ies schrijft de tegenstander stuk en dan zal dit doel zeker behaald worden. Succes mannen.

 

Samenvatting

Dit seizoen zijn er 2 teams kampioen geworden en deze promoveren naar de 3e en 5e klasse. Het is zeer uniek dat Leerdam vertegenwoordigd is met 3 teams in de 3e klasse  Volgend seizoen gaan we weer met 8 teams van start, 3 in de 3e klasse, 1 in de 4e, 2 in de 5e en 2 in de 6e.

 

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

About

171822 pagina's gezien, 20 vandaag
41051 bezoeken, 17 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: