Verslag najaar 2014

Algemeen

Dit najaar 2014 heeft Leerdam geen kampioenschappen behaald, maar wel veel plezier gehad.

Helaas hebben Rik Baars en Ragbet Sedija aangegeven niet meer te kunnen tafeltennissen en hebben het lidmaatschap opgezegd. Jan van Dijk moest vanwege privé zaken ook stoppen, maar hij komt terug heeft hij beloofd.
Ook onze trouwe recreant- leden Fred van Bunderen en Gerard van Dorth zijn vanwege hun leeftijd gestopt. Teus Stuurman heeft helaas ook afscheid genomen van de club.
Gelukkig hebben we vader en zoon Vonk als nieuwe leden kunnen verwelkomen.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is tot en met 22 december 2014 beschikbaar.De zaal in 2015 is weer open op 5 Januari , de voorjaarscompetitie begint in week 4 (19 januari). Zodra de indeling bekend is krijgen jullie hier informatie over.
Er kan gespeeld worden van 19.00 uur tot 23.00 uur. De jeugd traint tussen 18.30 en 19.30 uur.

Website TTVLeerdam.nl
De website van TTV Leerdam is afgelopen seizoen weer volledig vernieuwd.
De NTTB heeft het ook steeds beter geautomatiseerd. Op de site van ons is een link is naar het online systeem NAS, waar alle uitslagen, ranglijsten en persoonlijke scores zijn te vinden.
Verder kun je ook historische gegevens op onze site vinden, competitieverslagen, clubkampioenschappen, notulen van de algemene ledenvergadering, ons dubbeltoernooi, foto’s etc.
Daarnaast zijn er mooie links naar andere sites aangegeven. Ook wordt er door Ies Marinus regelmatig een stuk geschreven over het eerste team en dat wordt naar de krant gestuurd en een kopie op de site geplaatst.
Als je nog tips hebt kun je deze melden bij Manfred of Theo.

 

Najaarscompetitie 2013

Team 1
Ons eerste team behaalt de laatste jaren steevast de 2e plaats en heeft de ambitie om weer eens kampioen te worden hardop uitgesproken. Hiervoor  is topvorm nodig en een niet te sterke indeling. De vorm was zeker te vinden bij Erik-Jan en Theo, zij behaalden een keurig percentage van 70%. Voor Theo zijn hoogste percentage ooit! Ook Bert deed voor zijn gezondheid goed mee, echter zijn lichaam is dit jaar te broos. De 2-voudig clubkampioen moest, geheel tegen zijn natuur in, verschillende keren verstek laten gaan en uiteindelijk capituleren. Wij wensen hem hierbij beterschap toe en hopen hem snel weer te zien op de club. Zeker genoemd moet worden dat de invallers het fantastisch deden. De echte reden dat dit team wederom tweede werd was de sterkte van Barneveld die uiteindelijk 77 punten behaalden en waarvan twee keer ruim werd verloren. Volgend jaar is de hoop gevestigd op een herstelde Bert en een wat makkelijkere indeling. De vorm is nog groeiende…

Team 2
Het, op Willem na, onvoorbereide tweede team begon bar slecht aan de competitie, na 2 verliespartijen hadden ze maar 4 punten. Dat moest dus anders zei Pieter en hij ging dus ……….. trouwen.
Dat bleek toch de ommekeer te zijn in de competitie. Over de huwelijksnacht kunnen we echter in dit stuk niets verklappen!  Jurgen pakte het geheel anders aan. Hij pakte namelijk de trap en niet meer de lift.  Ook ging hij beter zijn best doen in de 3e game en zodoende draaide het team de goede kant op. Rik zag dat het goed ging met Leerdam en gaf zijn studie en bijbaantjes prioriteit en gaf aan het niet meer te kunnen combineren en nam afscheid. Pieter ging alvast kijken naar snellere schoenen en Willem ging ook alvast kijken naar een ander werkgever. Verschillende tegenstanders ( UTTC – 2 x 10-0) durven de afslag Leerdam niet meer te nemen en de uiteindelijke kampioen werd 2 keer verslagen!. Als je als 6e start in de competitie en eindigt op de 3e plaats op 2 punten van de 2e plaats, dan weet je waar ze eindigen in het voorjaar….

Team 3
Het derde nieuwe team ging van start met een tegenslag, want Ragbet kon niet meer deelnemen aan de competitie en heeft zijn lidmaatschap later ook opgezegd. We zullen je missen Ragbet. Jan, Ton en Paul moesten hier even mee omgaan en dat ging gelijk mis in de eerste wedstrijd, maar daarna gingen de wedstrijden langzaam hun kan op vallen. Jan kon echter de druk niet aan en speelde een paar wedstrijden op halve kracht en dat kon dat nieuwe team net niet gebruiken! Gelukkig dat Ton en Paul genoeg punten verzamelden, waardoor ze toch nog 45 punten haalden en zodoende niet helemaal onderaan eindigden in de 4e klasse. Verder komt Gerrit den Hartog dit team versterken in het voorjaar, dus dan komt er meer lucht voor Jan.

Team 4
Het vierde team ging de competitie in met een nieuw team. Egbert ging het op een lager niveau proberen, dus er lagen diverse mogelijkheden open voor het team.
Koos en Hans zagen hun kans schoon om eens languit te gaan liggen op de bank, maar daar was Gerrit niet van gediend en trok aan de teugel en werd toegevoegd aan het team. Daar schrok Wil weer van en ging maar invallen in team 3 en zodoende stegen de mannen op naar de top. Daar waren de Gispenaren niet van gediend en barricadeerden de weg. Leerdam zocht een oplossing maar Koos en Hans waren daartoe niet in staat. Dus dan maar op naar het volgend seizoen.

Team 5
Dit team begon aan de competitie met een bliksem start, maar toen kwam Maarssen en Elan langs en Leerdam stond weer met beide benen op de grond. Jan ging meer investeren in snellere opslagen en daarbij nam hij Jorrit mee. Teus zag het allemaal aan en kwam tot de conclusie dat ze geen kampioen gingen worden en keek uit naar Oud en Nieuw. Dus mannen we zijn weer heel trots op jullie waar anderen het niet zien zitten beuren jullie het team op. Op naar het voorjaar.

Team 6
Het zesde team startte in een poule waar ze van wanten wisten. De oude mannen gingen nu toeslaan, daar hadden ze heel de zomer naar uit gekeken. Prompt wonnen ze zeer overtuigend en zaten al met een schuin oog te kijken naar de vijfde klas poule. Er moest nog een wedstrijd tegen VTV gespeeld worden, die echter anders liep dan ze verwachtten. Gelukkig namen ze de volgende wedstrijd revanche die ze overtuigend met  6 – 4 wonnen. Dus weer op de website’s kijken, contacten leggen met andere verenigingen etc. Maar toen gingen ze naar Good–luck  en vergaten spontaan alle trainingen van Willem. Wel gingen ze met een volle maag naar huis maar ook met een nederlaag en dat was de ommekeer in de competitie.
Met een beetje extra training komt de potentie er zeker uit. Tip: niet meer dan  150 oliebollen per persoon dit jaar.

Team 1 duo
Dit nieuwe Duo Team ging van start in een nieuwe competitie.
De jeugdspelers begonnen eraan, onder leiding van Peter, (Manfred keek van de zijkant toe ) en na de eerste wedstrijd wisten de jeugd spelers waar het aan schortte. Meer opslag trainen! Dat ging gelijk in de 2e wedstrijd beter en ze haalden de volle winst binnen. Daarna ging het op en neer, maar na 10 wedstrijden zijn we trots op ons duo team. Quinten en Manfred kunnen nog wel wat trainingen gebruiken, Peter ging als een speer van start en met een 69 % kun je wel zeggen dat hij terug is aan de top. Dan nog even over Daniël. Hij komt gewoon de competitie in wandelen en verschillende, zeker niet de minste tegenstanders en sommige waren nog ongeslagen, tikte hij gewoon van tafel. Waar gaat dit talent uit Asperen eindigen?
( wij denken aan de top van afd. midden  Op naar de volgende duo competitie.

Samenvatting
Dit seizoen zijn er geen kampioenen. Volgend seizoen gaan we met 7 teams van start, 2 in de 3e klasse, 1 in de 4e klasse, 1 in de 5e en de rest van de teams in de 6e klasse. Daarnaast komt er 1 team uit in de duo competitie. De teamindeling vind je hieronder.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, intensieve training à 40 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

Team 1
3 kl Theo Scholtens
   Erik-Jan Hoogendoorn
   Bert. Sterk
Team 2
3/4 kl Willem Horden
   Pieter van Dijk
Ton de Jong
Team 3
4 kl Gerrit den Hartog
   Jurgen Brandsma
   Jan den Hartog
   Paul Anceaux
Team 4
 5 kl Egbert Bogerd
   Wil Sleeuwits
   Koos Kerkmeester
 

 

 Hans Dammers

Jan van Dijk

Team 5
6 kl Jan Bogerd
   Teus Woudenberg
   Jorrit v/d Boomgaard
Team 6
6 kl Gerrit van Toor
   Cees ‘t Lam
   Geert Roza
  Ies Marinus

Bert Vonk

Duo 1 Manfred de Jong      Geert Roza
6 kl Peter Steijgerwalt     Bert Vonk

Daniel den Hartog    Teus Woudenberg

Gerrit van Toor        Jorrit v/d Boomgaard

Koos kerkmeester

 

About

182952 pagina's gezien, 4 vandaag
43128 bezoeken, 2 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: