Leerdam 1 kampioen

Na 6 jaar en dus 12 competities is het Leerdam 1 gelukt om te promoveren naar de 2e klasse.

Door een uitgestelde wedstrijd kwam het zo uit dat vrijdag eerst een uitwedstrijd tegen de directe concurrent moest worden gespeeld om vervolgens de maandag erop thuis tegen dezelfde tegenstander de competitie af te sluiten.  Woerden stond voor aanvang van deze dubbele match 1 punt voor en dus moest er minimaal 1 keer gewonnen worden door de Leerdammers.

Erik Jan Hoogendoorn startte vrijdag tegen Dennis Marinus. Dennis had al zijn competitie wedstrijden eenvoudig gewonnen en nadat Erik Jan de eerste set won gaf Dennis gas en won de wedstrijd. Theo Scholtens moest de buit ook aan zijn tegenstander laten en verloor  12-10 in de beslissende set. Albert den Braven haalde voor Leerdam de nul van het scorebord tegen Mario van Leijen.
Het dubbel ging vervolgens naar Woerden. Nadat Erik Jan van Roman Kuip won en Albert in een spannende vijf setter van Dennis verloor keek Leerdam tegen een 4-2 achterstand aan en zag het er niet best uit voor de Leerdammers.
Daarna pakte Theo de winst tegen een gespannen Mario en  won Albert in een langdurige en spannende 5 setter met 11-9 zijn wedstrijd. Erik Jan won overtuigend en de achterstand was omgebogen naar een 5-4 voorstand. Theo moest tegen de ongeslagen Dennis afsluiten en iedereen ging ervan uit dat het 5-5 zou worden.
Nadat Theo de eerste set met 11-4 verloor ging hij vol voor de winst spelen en zijn aanvallend spel werd beloond. Hij won overtuigend de volgende 3 sets en liet Dennis verwonderd achter om de 6-4 mee naar Leerdam te nemen.

De maandag erop begon Leerdam dus met 1 punt voorsprong aan de laatste competitiewedstrijd, wederom tegen Woerden. Een gelijk spel was dus genoeg om kampioen te worden.

Ook nu begon Erik Jan en Theo tegen dezelfde tegenstanders om vervolgens deze beide weer te verliezen. Woerden had Mario niet opgesteld en hij werd vervangen door  Frank van Berkum, die in de competitie het minst had gewonnen van het team. Albert won dan ook overtuigend.
Opnieuw dubbelden Theo en Erik Jan tegen het ongeslagen dubbel van Woerden. Deze keer haalden ze met slim en aanvallend spel de winst binnen en was de achterstand weer ongedaan gemaakt.
Theo nam het vervolgens op tegen Dennis maar kon zijn stunt van vrijdag geen gevolg geven en verloor in 3 sets.
Erik Jan won overtuigend van Frank en Albert moest het tegen Roman opnemen. Nadat hij de eerste 2 sets verloor en de 3e set met 4-0 achter kwam, gebeurde er iets onverklaarbaars. Albert won de 3e set met 11-5 en de vierde set ging ook gemakkelijk naar Albert. In de 5e set van deze marathon partij, met slagenwisselingen van 30 ballen, kwam hij achter met 9-7 om vervolgens toch nog met 12-10 te winnen om zodoende een zeer welkom en belangrijk punt binnen te halen.
Er was nog 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te halen. Theo moest dit doen tegen de, op papier, minst sterke tegenstander.  In dit geval ging iedereen ervan uit dat Theo zou winnen.  Hoewel Theo nog een setje moest afstaan, gebruikte hij zijn ervaring om met slim spel de tegenstander te verrassen om opgelucht het kampioenschapspunt binnen te halen.
Daarna won Erik Jan met goed spel zijn partij en Albert was dusdanig los dat hij ook van Dennis wist te winnen waardoor de avond werd afgesloten met een prachtige 7-3 overwinning.
Hierbij tevens dank voor hun uitstekende invalwerk van Gerrit den Hartog, Paul Anceaux, Willem Horden en Jurgen Brandsma. In het voetbal zeggen ze, je wordt alleen maar kampioen met een goede bank, voor het eerste gold dat dus voor onze invallers.
Natuurlijk ook aandacht voor Albert die op ons verzoek na 7 jaar terugkeerde om de door ziekte gevelde Bert Sterk te vervangen.  Met o.a. 5 van de 6 winstpartijen tegen Woerden liet hij zien dat hij het  niet was verleerd.