Verslag najaar 2015

Algemeen

Dit najaar 2015 heeft een verrassende kampioen opgeleverd, zie verder het verslag.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!!

De zaal is tot en met 21 december 2015 beschikbaar. De zaal is na de vakantie weer open op 4 januari, de voorjaarscompetitie begint in week 3 (18 Januari ). Zodra de indeling bekend is krijgen jullie hier informatie over.
Net als afgelopen seizoen kan er gespeeld worden van 19.30 uur tot 23.00 uur.

Graag op tijd er zijn en afsluiten  in het komende nieuwe competitiejaar.

 

Vanaf de voorjaarscompetitie 2016 verplicht de NTTB ons om met de plastic bal te gaan spelen. Vanaf 21 december zijn deze in de zaal beschikbaar. Het is verstandig niet meer met de oude celluloid bal te slaan en even lekker te oefenen met deze bal. Een troost: als je met de oude bal niet kon tafeltennissen, kan je het met de nieuwe bal nog steeds niet.

 

Website TTVLeerdam.nl
Op de site van ons is een link is naar het online systeem NAS, waar alle uitslagen, ranglijsten en persoonlijke scores zijn te vinden.
Verder kun je ook historische gegevens op onze site vinden, competitieverslagen, clubkampioenschappen, notulen van de algemene ledenvergadering, ons dubbeltoernooi, foto’s etc.
Daarnaast zijn er mooie links naar andere sites aangegeven.

Er is ook een TT-app voor op de mobiele telefoon. Voor vragen kun je je melden bij Theo.

 

Clubkampioenschappen

Op 7 en 14 december zijn de clubkampioenschappen gehouden. Met dit keer een zeer sterk deelnemersveld en in zijn algemeenheid een zeer goede bezetting.

Op de eerste avond werden er 5 wedstrijden gespeeld. Theo Scholtens, de finalist van vorig jaar, verloor van de voor hem altijd lastige Gerrit den Hartog. Nadat hij ook nog van Willem Horden en Pieter van Dijk verloor die avond, was hij uitgeschakeld. Pieter, de 2 voudig clubkampioen, verloor van Erik Jan en Willem en moest ook afwachten op verlies van de anderen. Albert den Braven, de 11-voudig clubkampioen!, verloor verrassend van Jan van Dijk en minder verrassend van Erik Jan Hoogendoorn en moest helaas de tweede avond geblesseerd afhaken. Willem verloor alleen van Erik Jan en bleef voor de rest alles winnen en het zat hem mee tegen Jurgen Brandsma zodat hij terecht de finale bereikte. Erik Jan liet nog een punt liggen tegen Theo maar dat zorgde niet voor schade zodat hij ook de finale mocht spelen. Nadat Willem op 1-0 en 2-1 voorsprong was gekomen, kon hij het niet verzilveren in de 4e set. In de vijfde set was Erik Jan Hoogendoorn bevrijd en pakte overtuigend de laatste set en prolongeerde daarmee zijn titel.
Leuk om te melden is dat hij 2 dagen ervoor nog tweede werd in een bosmarathon van 42 kilometer! Voor de concurrenten een tip hoe je je dus serieus moet voorbereiden!

In de B poule werd een spannende strijd geleverd tussen Teus en Marco Woudenberg en Koos Kerkmeester. Ze eindigden allen gelijk met twee verliespartijen.

Hoewel Marco van Teus en Koos had gewonnen, mocht hij om computer technische redenen toch de finale niet spelen.
In een bloedstollende finale waarbij het publiek hartstochtelijk meeleefde trok Teus aan het langste eind door in 5 sets de felbegeerde beker mee naar huis te mogen nemen.
Na afloop bleef het nog lang onrustig aan de bar.

 

Voorjaarscompetitie 2015

Team 1
Ons eerste team begon aan de competitie met de wetenschap dat Bert te geblesseerd was om mee te doen en dat Pieter niet mocht invallen omdat hij een belachelijk goed seizoen had gedraaid.
Albert den Braven werd gevraagd om mee te doen en gaf aan dat hij het eerste team bij thuis wedstrijden wel wilde helpen.
De eerste wedstrijd was gelijk tegen de degradant en Leerdam kwam gelijk met 2-0 achter. Toch lukte het Leerdam om dit om te zetten in een 6-4 overwinning, mede dankzij een sterke invalbeurt van Willem Horden, die er twee won.

Al snel bleek dat Woerden de concurrent ging worden, maar de wedstrijd tegen hun werd uitgesteld naar de invalweek aan het eind van de competitie.
Albert begon zijn eerste competitie wedstrijd gelijk met 3 zeges en liet bij de resterende wedstrijden zien dat hij een echte wedstrijdspeler is, waarbij hij pas verloren heeft als het in Nas terug te vinden is.

Erik-jan speelde zoals je van een marathonloper kan verwachten en behaalde een keurige 80%.  Theo had het erg moeilijk, want zijn huis heeft een goede onderhouds- beurt nodig, zodat hij veel denkcapaciteit en concentratie lekte in zijn stulpje.

Bert kwam aanmoedigen en dat hielp, voor de laatste 2 wedstrijden tegen Woerden stond Leerdam nog op 1 punt achterstand. In de uitwedstrijd werd een 4-2 achterstand omgebogen naar een 6-4 winst en thuis werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 7-3 overwinning. Onder druk presteert dit team dus uitstekend.

Voor een uitgebreid verslag over de kampioenswedstrijden, zie de site.

Volgend seizoen dus 2e klasse waarbij Albert den Braven weer van de partij zal zijn. Een tip voor de andere teams is: Bert inhuren voor steun.
De invallers (Gerrit, Willem, Jurgen en Paul) nogmaals bedankt en ook komend seizoen zal een beroep op jullie gedaan moeten worden. Dus trainen!

Team 2
Ons 2eteam ging de competitie van start met een verlies, wat de boel gelijk op scherp zette in het team. Jurgen ging meer met de vrouw wandelen en veranderde van tactiek. Hij liet zien aan zijn tegenstanders dat hij niet zo goed kon lopen, dus kwam de bal binnen handbereik en daar profiteerde hij super van. Dit had tot gevolg dat hij op enkele avonden de best scorende van team werd en hij liet tevens zien dat hij een echte derde klasser is geworden.  Bij Willem gaven de meeste tegenstanders al bij voorbaat op en Pieter kwam, door zijn extreem lange zomerstop en het feit dat hij pas getrouwd is,  wat langzaam op stoom. Maar toen hij op temperatuur was, gingen de ballen als een bliksemschicht over tafel. Dus ook dit team is weer voor de 3e keer op de 2e plaatst geëindigd. Met een klein beetje extra trainen en een beetje mazzel gaat dit team een keer meedoen voor de titel.

 

Team 3

Dit team begon ook dit jaar geweldig goed in de vierde klasse en wist zelfs als enige in de poule met 10-0 te winnen. De concurrentie was echter groot en wat Gerrit wel lukte in de derde klasse, lukte niet helemaal in de vierde klasse.

Paul was ook niet helemaal bij de les, maar op het einde sloeg hij weer goed toe.
Ton kon moeilijk meedoen omdat zijn rooster roet in het eten gooide, dus hij kwam niet in zijn ritme. Jan is bezig aan zijn 2e goede seizoen en gaat al denken aan een transfer naar China, waar ze hem niet zullen ontvangen omdat hij te eigenwijs is en hij kijkt niet zo nauw. Toch heeft dit team voldoende potentie om een keer de derrde klasse te kunnen halen.
Team 4
Het vierde team begon in de 5e klasse aan het avontuur dat heet: “hoe kom ik aan 5 punten en wie komt er boven de 25 procent uit”. Teus Jan en Jorrit gingen er voor zitten in de winkel van Jan om het draaiboek is door te nemen. Jan gaf als advies: hoe minder je train, des te minder energie verspil je en des te meer energie hou je dus over voor de wedstrijden.

Na de 1e partij gingen ze maar naar de bar i.p.v. naar de winkel.
Jorrit ging toen maar trainen op zijn opslag en dat ging hem niet verkeerd af.

Jan zag dat dit vruchten afworp en ging een fruitschaal zoeken.

Één game winnen lukte Jan nog wel maar aan het einde stond Jan toch weer met lege handen, dus op naar de bitterballen dan maar.
Teus wordt met het jaar beter en beter. Na uitgebreid onderzoek blijkt hij op dieet te zijn. Er staat een strakke juiste spanning op zijn spieren en met zijn gecontroleerde blokballen brengt hij menig tegenstander aan het wankelen.
Dus als de rest nog iets wil leren ….

Als je 14 partijen wint in de 5e klasse, dan kom je in aanraking voor een filmdebuut en documentaire. Fox sport heeft al contact opgenomen met de redactie.

Op naar het voorjaar Mannen in de zesde klasse.
P.s. vergeet niet de bloemen terug te geven.

Team 5
Dit 5-mans gingen de competitie in met als doel om eens bovenaan te eindigen. Ze gingen naar zolder maar ook de top heeft zo zijn negatieve kanten.
De wedstrijden gingen van start en op bezoek kwam een 4e klasser, maar dat hadden de mannen niet door. Overigens wel na de wedstrijd en dus werden de plannen in de hoek gegooid en werd de competitie vervolgd met zeer mooie en snelle uitslagen. Egbert ging als een speer van start en Jan volgde hem als een mak schaap maar raakte snel van het padje af. Wil volgde met de taxi. Koos kon de weg niet meer vinden en ging uit armoede maar weer eens verhuizen (100 meter verder) , Hans ging hem helpen maar stond bij het verkeerde huis.

Ervan uitgaande dat iedereen volgend seizoen de weg weer gevonden heeft en het team als een huis in elkaar zit gaat het volgend seizoen gebeuren.

Team 6
Dit geweldige team heeft een competitie achter de rug , waar ze nog steeds niet snappen waar mis ging. Cees zit in een moeilijke fase; waarom lukken die blokballen iet meer? Misschien naar wintersportvakantie gaan om daar te gaan scoren of met schaatsen aan tafeltennissen? Good old Gerrit deed wat je van zo’n geslepen tafeltennisser mag verwachten, winnen als het belangrijk wordt, maar dat kwam er deze competitie niet van. Dat smaakte bij Ies naar meer, maar helaas heeft hij wat problemen met zijn tanden. Geert ging als enige helemaal los en timmerde aan de tafel en was de schrik van de competitie. De tegenstander informeerde vooraf, doe die hakker mee dan kom ik niet …

Conclusie dit team degradeert naar de Hoofdklasse , dus we wachten de indeling met schrik af.

Team 1 duo

Dit team ( 2 Man ) of 10 man, gingen zonder Peter de competitie in, dit seizoen in de vijfde klasse.
Maar dat deerde Daniel niet en hij speelde lekker en greep regelmatig zijn kans. De 5e klasse is toch wat anders als 6e klasse, maar hij komt er wel!
Manfred speelde als een geboren leider we zijn trots dat we zo’n speler in ons midden hebben. Eigenlijk bloeit hij op nu hij niet meer naar de vergaderingen hoeft te rijden. De invallers voor de uitwedstrijden moesten erg wennen aan het duo systeem maar ook daar komt verandering in.  Marco komt eraan en dan verandert het duo team in een jeugd team van Leerdam. Dus eigenlijk stoomt dit team door en wanneer stopt het ..

Samenvatting
Dit seizoen is het 1e kampioen geworden ( super prestatie ). Volgend seizoen gaan we met 7 teams van start, 1 in de 2e klasse ,1 in de 3e klasse, 1 in de 4e klasse, 1 in de 5e en 2 team in de 6e klasse. Daarnaast komt er 1 team uit in de duo competitie 5e klasse . De voorlopige teamindeling komt eerdaags op de site te staan.

 

 

In de knoop?

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, bloed transfusie, het nut van tafeltennissen,  hoe voorkom je zweet, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, intensieve training à 40 euro per uur, kampioenschapsideeën, beloningen, wat bedoel je met: “zo doe je dat”?, verdovende middelen, viagra, over het verschil tussen backhand en forehand of vragen over copyright:
Willem Horden en Theo Scholtens

 

About

182952 pagina's gezien, 5 vandaag
43128 bezoeken, 3 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: