Voorjaarsnieuws 2015

Algemeen

Dit voorjaar 2015 heeft één verrassende kampioen opgeleverd, zie verder het verslag over de voorjaarscompetitie.

Helaas hebben een aantal leden aangegeven niet meer te kunnen tafeltennissen en hebben het lidmaatschap opgezegd.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is tot en met 18 mei 2015  beschikbaar.De zaal is na de vakantie weer open op 24 augustus, de najaarscompetitie begint in week 37 (7 september ). Zodra de indeling bekend is krijgen jullie hier informatie over.

In de algemene ledenvergadering is besloten om vanaf  komend seizoen de zaal te huren van 19.30 uur tot 23.00 uur. Let op dit verandert ten opzichte van al de andere jaren ( dus we moeten als een speer alles ophalen en neerzetten in het komende nieuwe competitiejaar) . We stoppen met de jeugd.

Daarnaast wordt de contributie per 1 januari 2016 verhoogd naar 40 euro per kwartaal.

 

Website TTVLeerdam.nl
Op de site van ons is een link is naar het online systeem NAS, waar alle uitslagen, ranglijsten en persoonlijke scores zijn te vinden. Nieuw: de link is nu direct gekoppeld aan de vereniging TTV Leerdam.
Verder kun je ook historische gegevens op onze site vinden, competitieverslagen, clubkampioenschappen, notulen van de algemene ledenvergadering, ons dubbeltoernooi, foto’s etc.
Daarnaast zijn er mooie links naar andere sites aangegeven. Als je nog tips hebt kun je deze melden bij Theo.

 

Voorjaarscompetitie 2015

Team 1
Ons eerste team begon als een speer aan de competitie en speelde gelijk tegen de sterke degradant ZTTV uit de 2e klasse, met een fantastische invalbeurt van Willem en een sublieme avond van Erik-Jan (3 winst!) . Ze bleven ongeslagen tot de uitwedstrijd tegen ZTTV. Ze waren al uitgelopen in punten maar leken extra gebrand  te zijn om deze cruciale partij te winnen. Ze bleken ook echt kampioenswaardig te zijn en versloegen Leerdam met 7-3, waarna er een fors gat van meer dan 10 punten ontstond. Voor het zoveelste seizoen moest dit team genoegen nemen met een tweede plaats.

Erik Jan eindigde dit sterke seizoen met een winstpercentage van 80%, hij lijkt rijp te zijn voor  de tweede klasse! Bert moest door gezondheidsklachten verstek regelmatig verstek laten gaan en mistte zodoende wedstrijdritme als hij er wel was. Wij wensen hem een goed herstel toe en hopen dat hij weer van zijn leuke hobby kan gaan genieten.

Volgend seizoen zal het wel een keer gaan gebeuren dat ze echt bovenin mee gaan draaien. De vorm is nog groeiende…

Team 2
Ons tweede team ging de competitie van start met een overwinning in een uitwedstrijd, die tendens werd voortgezet in de 2e partij en dit ging de goede kant op. In de 5e wedstrijd spelden ze tegen de toekomstige kampioen VTV en gingen snel naar de bar om bitterballen te eten. In de 2e helft gingen ze weer als een speer van start en wisten de mannen dat dit een heel goed voorjaar zou kunnen worden.  Verschillende tegenstanders durven niet meer op de backhand van Jurgen en Pieter te spelen want ze halen daarmee genadeloos hard uit.

Jurgen komt helemaal tot leven in de 3e klasse en verschillende verenigingen zijn als aan het filmen hoe hij dat doet.  Willem speelde zoals je van een oude rot je dat verwacht hard en meedogenloos. Pieter ging als een idioot tekeer en ze vroegen aan hem of hij de trein moest gaan halen. Hij verloor nog slechts 1 partij in de tweede helft en won er 3 van de kampioen. Ook hij eindigde op een winstpercentage van 80%. Tussendoor werd hij ook nog even winnaar van het prestigieuze top 30 toernooi te Gipsen, waar hij in de finale wist te winnen van een eerste klasser.

Met een prachtige tweede plek staat het 2e team op de kaart en kan mee gaan doen om de titel. De tegenstanders gaan nu met bibberende knieën de afslag Leerdam nemen, op naar het najaar!

 

Team 3

Dit nieuwe team begon met een vliegende start maar zoals dat meer voorkomt gingen ze weer peilsnel van de berg af en konden maar net de handrem op tijd vinden.  Het opvallende was in het team dat Jan in het begin niet bij de les was, maar op het einde speelde hij als een speler die het rubber opnieuw uitgevonden had

( verschillende tafeltenniswinkels komen bij Jan kijken hoe dat mogelijk is ). Onze Ton had een moeilijk voorjaar, effe op vakantie gaan maat. Gerrit en Paul waren weer goed bezig en gingen uitleggen aan de tegenstanders hoe ze moesten opslaan, dus dan weet je wel dat dit team niet te verslaan is, op naar het najaar mannen.
Team 4
Het vierde team ging de competitie in met een 5 mans team. Egbert en Wil gingen daar even op visite bij Gerrit van Toor, want hij alleen weet hoe dat moet. Na 3 gelijke spelen 1 nipte nederlaag en 1 overwinning gingen de harten sneller kloppen. Ze maakten plannen om een zaal te gaan bespreken om uit eten te gaan met z’n allen ( met alle kleinkinderen erbij ). De volgende 2 wedstrijden gingen naar wens en ze leverden alvast een verlanglijstje in bij de kleinkinderen, maar ze hadden te vroeg het lijstje ingeleverd, want Tiel kwam in de sterkste opstelling! Met dat scenario hadden ze geen rekening gehouden, dus moesten ze alles annuleren en de kleinkinderen teleurstellen, maar goed, ook therapeuten moeten hun brood verdienen. Misschien komt het feest toch nog, goed gedaan mannen we zijn trots op jullie. Met een pittige zomertraining gaat het volgend seizoen vast lukken.

Team 5
Dit team is na 7 seizoenen er weer in geslaagd kampioen te worden, gefeliciteerd, maar hoe ging dit nu in de praktijk.
De eerste wedstrijd was tegen Hilversum ( waar ze nu nog van dromen ) daar komen we later op terug, de 2e, 3e en 4e wedstrijden werden ruimschoots gewonnen, en dus werden de draaiboeken tevoorschijn gehaald en ging de winkel van Jan eerder dicht om te vergaderen onder het genot van een borrel. Er bleken nog draaiboeken van voor de oorlog aanwezig. In de wedstrijd 6 moesten ze naar Hilversum en in de draaiboeken stond “Makkie”, dus Jan opende de winkel alvast wat eerder.

Jan verloor de 1e ste partij, maar niks aan de hand, de volgende 2 partijen gingen naar Leerdam en na het dubbelspel was het 2-2. Daarna liet Leerdam nog 2 partijen liggen maar de rest was voor Leerdam dus met 6-4 winst in een uitwedstrijd waren ze overtuigd dat het wel goed zat ( uitpunten waren dubbel, stond in het draaiboek ).
De laatste wedstrijden gingen niet vanzelf maar het draaiboek was maatgevend. Toen kwam de eindstand, en de bond was niet op de hoogte van dit draaiboek, en bleken ze gelijk te staan met Hilversum. Ook het onderlinge resultaat was gelijk, dus moesten de wedstrijdbriefjes bestudeerd worden en dat was niet makkelijk, ze zaten in de was en tussen het oud papier ( maar gelukkig hebben we nog de computer ). Na 6 dagen en nachten rekenen kwam de uitslag Hilversum 10 punten, Leerdam 10 punten, games tellen Hilversum 37 games Leerdam 41 games, dus zo zie je maar weer, altijd het draaiboek bewaren. Succes mannen in de 5e klasse. P.s. Jan: trainen met dat sportlichaam!

Team 6
Dit geweldige team heeft een competitie achter de rug waar ze nog steeds niet van snappen waar de beker uit hun handen glipte. Ze stonden namelijk na 5 wedstrijden gedeeld 1e, dus op naar glasmuseum om alvast een beker uit te zoeken.
Gerrit ging naar de winkel om alvast eten in te slaan, omdat Cees langs zou komen. De volgende wedstrijden verliepen naar wens en er was geen vuiltje in de Linge, maar het ging toch mis. Het is terug te voeren naar die ene  wedstrijd waar Cees van te voren te zwaar getafeld had, vanwaar het nog steeds onduidelijk was of dit nu wel of niet bij Gerrit was. Geert en Ies hadden dit al voorzien en gingen alvast rubbers uitzoeken voor die plastic bal.
Mannen, volgend seizoen pakken jullie de felbegeerde titel!
Team 1 duo

Dit team ( 2 Man, met 8 reserves) ging als een speer van start en na 5 wedstrijden streden ze mee om de bovenste plaatsen. Peter vertelde dat hij zijn hart heeft verloren aan een nieuwe liefde en zodoende zijn oude liefde (het tafeltennissen) gaat verlaten. De schrik sloeg Manfred en Daniel om het hart, hoe nu verder. Peter sprak zijn vertrouwen uit, die Daniël redt het wel, werd de leus.  Manfred was wat langer van slag, maar onze voorzitter herpakte zich en overzag de situatie. Daniel speelde met iedereen in de poule en ging alvast kijken in het draaiboek van Jan, maar dat is onleesbaar voor onze puber, dus in de kachel ermee. Als 2e eindigen is een hele prestatie, dus aanvragen 5e klasse, op naar volgend seizoen.

Samenvatting
Dit seizoen is het 5e kampioen geworden. Volgend seizoen gaan we met 7 teams van start, 2 in de 3e klasse, 1 in de 4e klasse, 2 in de 5e en 1 team in de 6e klasse. Daarnaast komt er 1 team uit in de duo competitie. De voorlopige teamindeling komt eerdaags op de site te staan.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, intensieve training à 40 euro per uur, kampioenschap ideeën, gemene opslagen, zen lessen, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

About

183260 pagina's gezien, 6 vandaag
43300 bezoeken, 4 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: