Verslag  voorjaar 2016

Algemeen

Dit voorjaar 2016 heeft een levendige competitie opgeleverd. Zie verder het verslag.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is tot en met 30 mei 2016  beschikbaar. De zaal is na de vakantie weer open op maandag 29 augustus.
Net als afgelopen jaar kan er gespeeld worden van 19.30 uur tot 23.00 uur.
Helaas is Bert Sterk nog steeds niet fit genoeg om te komen tafeltennissen. Van hieruit wensen wij hem beterschap en hopen dat hij snel weer goed genoeg is om zijn hobby uit te oefenen..

Helaas heeft Gerrit den Hartog zijn lidmaatschap opgezegd. Wij danken hem voor het plezier wat hij heeft toegevoegd in al die jaren en hij heeft aangegeven ons nog wel een keer aan te komen moedigen.

 

 

Website TTVLeerdam.nl , Nas en TT app.
Op de website van TTV Leerdam schrijven we regelmatig actuele zaken.
Verder kun je ook historische gegevens op onze site vinden, competitieverslagen, clubkampioenschappen, notulen van de algemene ledenvergadering, ons dubbeltoernooi, foto’s etc.
De NTTB heeft het ook steeds beter geautomatiseerd. Op de site van ons is een link is naar het online systeem NAS, waar alle uitslagen, ranglijsten en persoonlijke scores zijn te vinden.
Daarnaast is de TT-app uitgerold voor de smartphones. Dit is een App waarbij makkelijk de competitie gevolgd kan worden, je persoonlijke resultaten en je kan ook de uitslagen zelf invullen en het wedstrijdformulier uploaden. Voor vragen, benader Theo Scholtens.

Als je nog tips hebt kun je deze melden bij Manfred of Theo.

 

 

 

Voorjaarscompetitie 2016

Team 1
Ons eerste team begon aan het avontuur in de 2e klasse en begonnen met een gelijk spel tegen een titelkandidaat. Erik-Jan zou een dag later opnieuw vader worden en dat zorgde ervoor dat hij de eerste wedstrijd zijn concentratie niet kon vinden en de wedstrijden daarna zijn ogen niet kon openhouden.. Ook duurde het even voordat hij vrienden werd met de plastic bal. In de tweede helft heeft hij zich knap hersteld.
Daarentegen begon Theo wel sterk met twee winstpartijen en won er later zelfs 3 van de kampioen om ook nog even iemand van zijn 100% af te halen. In totaal haalde hij in de 3 wedstrijden de volle buit binnen.
Albert had ook even teveel aan zijn hoofd en kon heel de competitie maar twee keer mee doen. Net als vorig seizoen moesten de invallers zorgen voor de punten. Pieter viel fantastisch in en won er 6 van de 9. Ook Willem pakte zijn puntje mee en Paul liet er 1 liggen. De laatste wedstrijd moest er 4 punten gehaald worden tegen de concurrent om de 4e plaats. Helaas werd het een 7-3 verlies waardoor het op onderling resultaat 5e werd. Met een winstpercentage van 50% voor Theo en Erik Jan mag er wel enige coulance van de competitieleider worden verwacht en we hopen dat dit team in de tweede klasse kan blijven.

Team 2
Ons tweede team ging ook in de 2e klasse aan de bak en gingen naar de bodem van de put, maar klommen langzaam omhoog en na 7 wedstrijden te hebben verloren behaalden ze toch nog thuis een overwinning. Dat hebben ze met z’n drieën gevierd in het pannenkoekenhuis alsof ze in de finale stonden van de champions league.
Pieter behaalde een prachtig winstpercentage van 63% en won thuis alle 3 wedstrijden van de latere kampioen HTV. Jurgen was al snel klaar met de tweede klasse en is dolblij dat hij volgend seizoen weer derde klasse kan spelen.
Willem had helaas wat pech of de tegenstander geluk, daar zijn de meningen over verdeeld. Hij eindigde net als hij ruikt, zeer sterk.
Volgend seizoen gaat dit team weer derde klasse spelen.
Team 3

Dit team begon ook dit jaar geweldig goed, ze begonnen tegen de oud voorzitter van de afdeling en dat gezwam waren ze spuugzat en met een 8-2 overwinning gingen ze weer naar huis. Helaas speelde er een goed team in de poule ( HTTC ) en daar hadden ze geen rekening mee gehouden .Paul zag het aankomen en sprak Gerrit aan dat er een tandje bij moest en dat deed hij natuurlijk . Jan had dit jaar geen vuurwerk afgestoken en dat was in zijn spel terug te vinden er zat geen vuur meer in.

Ton had allemaal snelle jongens tegen en dat ligt hem helemaal niet. Helaas heeft de beste man van het team, Gerrit den Hartog,  aangegeven zijn lidmaatschap op te zeggen wat een forse aderlating zal zijn.

Volgend seizoen zullen ze stevig aan de bak moeten om in de 4e klasse te blijven.

 

Team 4
Het vierde team begon een lastige competitie vertelde Egbert, want hij had een compleet plan klaar liggen met een hoofdstuk om het Batua erg lastig te maken.
Koos ging alle wedstrijden van Batua ter plekke analyseren. Op de tribune schreef hij een bloknoot vol, waardoor zijn zelfvertrouwen verdubbelde.
Wil zag dat geschrijf allemaal niet zitten en ging met Jan een ander plan maken wat natuurlijk zorgde voor de nodige discussie. Jan haalde toch de nodige punten en er werd een hele knappe 4e plaats gehaald , dus op naar het najaar.

Team 5
Dit gedegradeerde team was van plan om weer eens flink huis te gaan houden in de zesde klasse. Ze gingen als een speer van start en rekende zich al snel rijk.
Alles werd uit de winkel gehaald en gebruikt tijdens de wedstrijd. Elke tegenstander zag van te voren de gereedschapskoffer naast de tafel staan en waren daar natuurlijk zwaar van onder de indruk.
Het eindigde net bij het eerste team vorig seizoen, met een dubbele ontmoeting met de naaste concurrente Reflex Maarn voor de titel. Voor deze laatste 2 wedstrijden stonden ze gelijk Jan had een nachtje wakker gelegen, zijn rekenmachine gepakt, gegoogled en mijn boekhouder overlegd en kwam tot de conclusie dat ze met een winst en een gelijkspel kampioen zouden worden.. Nadat er uit 5-5 werd behaald moest het thuis gebeuren.
Eigenlijk kon het niet misgaan, maar tijdens de wedstrijd raakten ze de tel kwijt zodat het ook thuis 5-5 werd. Jorrit vertelde Jan dat ze nog steeds gelijk stonden en hij trok lijkbleek weg. Er moesten dus games geteld worden en Jan kan prima zijn berg geld tellen, maar games tellen is andere business. Omdat ze de vorige bloemen niet hadden teruggegeven bij de degradatie stonden er ook geen nieuwe bloemen klaar, dus die hoefden niet te worden weggegooid.
Volgend seizoen nieuwe kansen.

Team 6
Dit geweldige team had ook een Batua team erbij en gingen bij Koos langs om bij zijn analyse ook dit team maar mee te nemen. Koos had het over een boom en klimmen, wat niemand begreep. Een poging om bij Cees wat tactische informatie los te weken, gaf niet de nodige hulp. Hij had het over eerst links en dan rechts, gewoon blijven ademen en trappen totdat je erbij neervalt. Achter de tafel leverde dat niet het gewenste resultaat op. Geert zag dat alles aan en haalde zijn zwemdiploma , want zijn kleinkinderen haalden dat ook , dus dat was kat in het bakje.
Gerrit ging bij Ies te rade, want wat er nu gebeurde had hij nog niet eerder mee gemaakt. Cees stond op 100 %! Ies ging kijken in NAS , en vertelde aan Gerrit dat er ook ander spelers op 100 % stonden en Gerrit ging met een gerust hart weer naar huis. De conclusie is dat Koos goed kan notuleren en dat het oude mannen team  met een gerust hart op vakantie kunnen om met een prachtige bruine torso de volgende competitie alles uit hun tenen te persen.

Team 1 duo

Dit nieuwe duo team ging met Marco, Daniel en Manfred de  5e klasse competitie in en begonnen gelijk met een overwinning. Eigenlijk ging dit jeugd team geweldig van start en daardoor ging Daniel  steeds beter spelen en dat was te merken. Marco moest wel even wennen aan de 5e klasse maar hij komt er zeker wel. Veel trainen en spelen en het gaat met sprongen vooruit. Manfred had nu meer tijd voor zijn eigen spel en deed het netjes en sleepte zijn wedstrijden over de streep.
We zijn dus super trots op ons duo team dat zich gehandhaafd heeft in de 5e klasse , want dat hebben nog niet veel teams in Leerdam gedaan!

Samenvatting
Volgend seizoen gaan we met 7of 8 teams van start, 1 in de 2e klasse,1 in de 3e klasse, 1 in de 4e klasse, 1 in de 5e en 2 team in de 6e klasse. Daarnaast komt er 1 of 2 team uit in de duo competitie 5e klasse . De voorlopige teamindeling komt eerdaags op de site te staan.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO,  bloed transfusie, het nut van tafeltennissen,  hoe voorkom je zweet, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, notulerende tips (Koos) technische en tactische tips, intensieve training à 40 euro per uur, kampioenschapsideeën, beloningen, wat bedoel je met: “zo doe je dat”?, verdovende middelen, viagra, over het verschil tussen backhand en forehand of vragen over copyright:

Willem Horden en Theo Scholtens

 

About

183260 pagina's gezien, 6 vandaag
43300 bezoeken, 4 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: