Verslag najaar 2017

Algemeen

Onderstaand volgt het competitieverslag over het najaar 2017.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging! Bij deze heten we welkom: Peter Jansen uit Rhenoy.

De zaal is tot en met 28 mei 2018 beschikbaar. De zaal is na de wintervakantie weer open op 8 januari  2018. De competitie begint in week 4 op 22 januari.
De zaal is open van 19.30 uur tot 23.00 uur.

De vanwege het winterwinterweer uitgestelde clubkampioenschappen, zijn op 8 en 15 januari. We spelen in een poule met finales per klasse. Blijf met Willem hierover in contact.

We zijn weer voorzien van nieuwe tenues. De sponsor Roza Vastgoed Onderhoud zijn we hiervoor dankbaar.

 

Website TTVLeerdam.nl en digitaal nieuws
Sinds 2015 is er voor de smartphones een App; TT App. Je hebt daarmee altijd alle competitie- en individuele informatie bij de hand en je kunt gelijk de uitslag doorgeven. Voor geïnteresseerden; vraag aan Theo hoe je erin komt.

Als je nog tips hebt over de site kun je deze melden bij Manfred of Theo.

 

Najaarscompetitie 2017

Trio Team 1
Ons eerste team Trio begon met een benauwde overwinning tegen Tielse Tc. Dit was de opmars naar meer , maar op het moment dat ze dachten dat het dit seizoen zou gaan gebeuren kwam TTVN langs en werden de gedachten vertroebeld door de oliebollen. De conclusie is een prima plek in de middenmoot van de 3e klasse. Willem speelde op ervaring een prima competitie. Pieter heeft wederom een zeer sterk seizoen gespeeld en eindigde op nummer 1 in de persoonlijke resultaten in zijn poule.  Nadat Jurgen maar moeite bleef houden om wedstrijden te winnen heeft iemand, met verstand van batjes, heeft het batje van Jurgen verstopt/verbrand/vermalen. Met een nieuw batje heeft Jurgen de weg naar boven weer gevonden en is in de winning mood gekomen. Volgend seizoen doorpakken en een keer voor de titel gaan. De ervaring is er !!
Trio Team 2

Dit team had te maken met tegenslag op tegenslag. Bert vocht zijn eigen strijd tegen virus en haakte na 2 wedstrijden af, maar bij de laatste wedstrijd stond hij er weer, hoe doet hij dat toch? Ton kreeg ook last en wel van zijn hand, maar in het voorjaar is hij er weer ( de operatie aan z’n hand en grote teen is goed gelukt ).
Na 6 wedstrijden verloren te hebben trok Marco zijn BH uit en tilde het team van de laatste plaats af en dus keek het team de 5e klasse weer in. Ze kunnen niet wachten totdat de voorjaarscompetitie weer begint. Volgend jaar wordt het jaar van Marco, Hans, Ton, Koos en Geert.

Trio Team 3

Dit team wat al 40 jaar met elkaar samenspeelt ging op zoek naar de juiste flow en die vonden ze achter de tafel ( in de schuur ). Na 2 geweldige overwinningen waar de flow werkte ( uit de schuur ) doemde Tricht aan de horizon op en, gezien eerdere ervaringen, zonk alle moed weer in de schoenen. Ze dachten; thuis hebben we publiek en wellicht pakken we ze dan, maar uiteindelijk bleek er toch nog teveel moed in de schoenen te zitten zodat het plan mislukte.  Teus haalde nog 70% en Jan en Jorrit besluiten nu toch maar eens iets van Teus aan te gaan nemen. Komend voorjaar zijn jullie weer slimmer geworden en we hebben vernomen dat we Jan binnenkort op de looppaden tegen kunnen komen met een snelheid hoger dan 3 km per uur, dus er is hoop.

 

Trio Team 4
Onze oudste mannenteam begonnen de competitie maar na een paar wedstrijden ging het minder met Gerrit z’n vrouw en ook met Ies. De mannen zagen het niet meer zitten dus helaas is dit team uit de competitie gehaald. Ze komen nog wel trainen hoor !!!

Team 1 duo
Ons super 2e klasse team ging de competitie in met het doel om erin te blijven maar de eerste wedstrijd werd direct met 4-1 verloren. Het herstel kwam snel weer. Erik-Jan is afgelopen jaar een niveau gegroeid en verloor geen wedstrijd meer in de eerste competitiehelft, zodat hij halverwege op een winst van 90% stond. Thuis won dit team nog van de latere kampioen met 4-1. Theo begon stroef en was wisselvallig, hij verloor van de laagst geklasseerden en won van de besten in de poule.. Daarentegen begon hij de tweede helft beter te spelen en dat compenseerde weer de lichte terugval van Erik Jan. Per saldo werd de doelstelling gehaald met een keurige 4e plek.
Volgend seizoen gaat dit team veranderen en wordt uitgebreid met Noël ,Pieter en Willem. Erik-Jan en Theo gaan ook nog Trio spelen met Bert want die heeft laten zien dat hij nog steeds zijn mannetje staat en daarnaast heeft dit team goede herinneringen met elkaar opgebouwd en daar kunnen er nu dus nog wat aan worden toegevoegd

Team Duo 2
Dit 2e duo team ging van start in de opstelling “hard en snel”. Dat ging goed tot de 3e wedstrijd toen werd het plan “tactiek en secuur”. Na de 9e wedstrijd ging het weer “hard en snel”  en zodoende kwamen ze op de 3e plaats terecht. Geert is nu klaar gestoomd gebruikt het winterreces om te kijken wat zijn tactiek wordt want volgend seizoen wordt hij de verassing bij Wil en Egbert. Bijzonder om te vermelden is dat Willem met 86% op de 1e plaats eindigde in de poule en Noël volgde met 83%.
Dit team gaat helaas verdwijnen

Team Duo 3
Dit team van Jan den Hartog en Paul Anceaux begon in de 3e klasse met 2 punten na 3 wedstrijden. Ze gingen naar de winkel van Jan Bogerd om de flow te zoeken, daarna gingen de wedstrijden beter en hebben ze nog meer punten gehaald.
(hoeveel dat weet alleen de wedstrijdleider) De mannen verlangen naar de oliebollen  en naar het voorjaar. Geen commentaar zeiden ze nog, kunnen ze de bloemen nog teruggeven ???

Team Duo 4
Dit nieuwe team , Wil en Egbert, begonnen aan een nieuwe ontdekking in de tafeltenniswereld der duo’s. Dus na 3 wedstrijden stonden ze op 9 punten en snapten er niks van, want normaal staat je dan onderaan maar nu stonden ze op 2e plaats.
Na veel gepraat, staartdelingen en discussie waren ze er uit. Een prachtig debuut in de 5e klasse. Ze verlangen naar versterking en die komt er in de imposante vorm van Geert (die graag zijn blote brede borstkast showt in de zaal). Geert zal zijn derde klas duo ervaring hier goed kunnen gebruiken.
Ze kunnen niet wachten op de nieuwe competitie. Mannen, gepast geweld achter de tafel is toegestaan.

Duo team 5
Dit team begon vol spanning aan de competitie en toen gebeurde het; Jan vond de bal te klein en in plaats van een betere bril te kopen ging hij volleyballen.
Ze gingen op zoek naar de persoon die ze kon redden en ja hoor dat werd Marco, de man met de meeste potentie in de club. De klik was er en Frans ging er voor en Daniël ging er ook weer in geloven. Door zijn studie waren dit voorlopig zijn laatste wedstrijden. Koos zag het allemaal aan en loste ook dat weer op. Dus dit team gaat verder met mannen die een klik hebben, als dat maar goed komt..
O ja, de competitie ging naar wens en ze verlangden allebei naar de kerstvakantie

Duo team 6
Manfred en Niels begonnen voor de 10e  keer aan de duo competitie en alle trainingen die ze hadden gevolgd op de cursus kwamen nu van pas, Manfred ging even werken in het zuiden en Niels ging weer op creativiteitscursus “hoe los ik bezettingsproblemen op” Manfred had nog een troef in handen  dus alles is toch weer goed gekomen. Niels is nog stijgende in vorm, zijn forehand is al dodelijk, zijn backhand krijgt de komende maanden extra training, dus komend seizoen zullen jullie het beleven.

Samenvatting
Volgend seizoen gaan we met 9 teams van start, 4 Trio teams: 2 in de 3e klasse,
1 in de 5e en 1 team in de 6e klasse. 5 Duo Teams:  team 1 in de 2e klasse, Team 2  4e klasse , team 3 en 4 in de 5e klasse en team 5 in de 6e klasse maar de wedstrijd leider beslist uiteindelijk hoe het eruit komt te zien.Dus we wachten af. De voorlopige teamindeling komt eerdaags op de site te staan.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen , technische en tactische tips, wensen op conditionele en fysiek vlak, relatieproblemen, intensieve training à 42 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

About

182936 pagina's gezien, 7 vandaag
43119 bezoeken, 2 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: