Prijzenregen voor dubbelaars Delta Impuls

Verslag van de winnaars zelf!   Voor foto’s zie de link aan de rechterkant van de site.

In de vroege ochtend van zaterdag 10 november stapten er in Heerenveen vier tafeltennissers bij elkaar in de auto; de duo’s Kosto Veninga/Johan Ooms en Arnoud Hofman/Sander Derkx. De TomTom werd, voor het tweede jaar op rij, ingesteld op de ‘Tiendweg 9’ in het Zuid-Hollandse Leerdam. Een rit van dik anderhalf uur, die door iedereen anders werd ingevuld. Johan en Sander sloten de ogen en sprongen in ‘vliegtuigstand’. Arnoud probeerde juist langzaam tot leven te komen met een combinatie van koffie en cola. Dankzij de wél uitgeslapen chauffeur Kosto liep iedereen op tijd ‘Sporthal Berenschot’ binnen, waar de ‘Open Leerdamse Dubbelkampioenschappen’ werden gespeeld. Voor de vijftiende keer in de historie streden er zo’n veertig tweetallen om de prijzen.
In de hoofdklasse-poule dubbelden Arnoud en Sander zich vorig jaar ongeslagen naar de toernooiwinst en zij hoopten dit jaar de gewonnen wisselbekers te kunnen verdedigen. De bokaal van Sander bleek echter nog op zijn schoorsteenmantel te staan en dus zat er voor de Friezen maar één ding op: het toernooi opnieuw winnen. De start van beide heren mocht er zijn. Al vroeg in het toernooi versloegen zij enkele sterke teams. Eenmaal in ‘the winning mood’ verzekerden Sander en Arnoud zich na tien wedstrijden van de hoofdklasse-finale én de finale om de algehele toernooizege. Pas in dat laatste slotstuk verloren zij hun eerste en enige game van de dag en daar was vooral Sander erg tevreden mee… hij hoefde zijn wisselbeker niet naar Leerdam te sturen.
Johan en Kosto hadden zich op de eigen club goed voorbereid op het dubbeltoernooi. Met een onnodige verliespartij in de vijfde klasse-poule (gelijk aan vierde klasse-niveau regio noord) kenden zij een tegenvallend begin, maar langzaam kwam het tweetal dan toch op stoom. De scherpe opslagen van Johan begonnen punten op te leveren, evenals de smashes van Kosto. Alle trainingen wierpen hun vruchten af en met als klap op de vuurpijl een knappe overwinning op een tweede klasse-dubbel sloegen zij zich naar de vijfde klasse-finale. In die eindstrijd eisten alle zware inspanningen hun tol. Moegestreden deden Kosto en Johan nog een dappere poging, maar meer dan een knappe tweede prijs en een zware vermoeidheid zat er voor het tweetal niet in.
Met een volle maag (na een goede snackmaaltijd in de kantine van de sporthal) en maar liefst vijf bekers werd de terugreis ingezet. Onderweg werden alle wedstrijden en verbeterpunten nog even doorgenomen zodat Arnoud, Sander, Kosto en Johan volgend jaar wederom een goede kans hebben op ‘Leerdammer-eremetaal’.