Verslag voorjaar 2018 en mededelingen

Algemeen

Dit Voorjaar 2018 heeft een mooie competitie opgeleverd, zie verder het korte  verslag. We geven ook even een uitleg over de komende competitie NTTB en Regio Najaar 2018

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is weer beschikbaar op 20 augustus. De competitie  van de NTTB begint in week 37 op 10 september. De Regio competitie begint in week 39 op 24 september
De zaal is open van 19.30 uur tot 23.00 uur. Het Dubbeltoernooi wordt gehouden op 10 november 2018 .

 

Na inventarisatie is besloten om het eerste trio en duo team in de komende najaarscompetitie mee te laten doen in de veertrouwde NTTB omgeving.
Alle andere teams zijn aangemeld voor de nieuw op te zetten regio competitie.
We hebben besloten dit een kans te geven. De wedstrijden zijn sneller gespeeld en zodoende wordt het minder laat. Uiteindelijk is de hoop op mindere reistijd, wellicht  voor de spelers die al langer meelopen andere tegenstanders en lagere kosten.
Zo’n wijziging heeft tijd nodig. Van competitie tot competitie wordt dit geëvalueerd en met betrokkenen overlegd. Onderstaand nog wat extra uitleg over de regio competitie opzet en mogelijkheden.
Veel speelplezier !

 

 

Ziekte Jan Bogerd

Ons gewaardeerd lid Jan Bogerd, heeft met spoed een operatie moeten ondergaan ( april / mei  2018).
Gelukkig is alles goed gegaan en hij kreeg daarna van de arts te horen dat hij clean was. Wij zijn daar ook zeer blij om en wensen hem beterschap.
Hij gaat rustig herstellen, dus Jan gaat zich dit najaar bezig houden met coachen,  je kunt je aanmelden maar er is een wachtlijst …

 

Website TTVLeerdam.nl en digitaal nieuws
Sinds 2015 is er voor de smartphones een App; TT App. Je hebt daarmee altijd alle competitie- en individuele informatie bij de hand en je kunt gelijk de uitslag doorgeven. Voor geïnteresseerden; vraag aan Theo hoe je erin komt. Als je nog tips hebt over de site kun je deze melden bij Manfred of Theo.

 

Voorjaarscompetitie 2018

Trio Team 1
Ons Eerste Trio team begon aan de competitie om eens te gaan vlammen in de derde klasse. Het ging allemaal naar wens en Bert presteerde prima. Maar toen kwam De Schans eraan en ging de strijd tussen Montfoort en Leerdam. Na de 2 onderlinge wedstrijden gingen de Montfoorders er met de beker ervandoor. Volgend seizoen nog maar een keer proberen.

Trio Team 2

Dit Team kwam in een sterke poule terecht, waarbij er 4 teams er kampioen konden worden. De gelukkige winnaar werd niet Leerdam, dus mannen op naar de Regio competitie

Trio Team 3

Dit Team begon aan de competitie met het doel om kampioen te worden. Je moet dan gewoon de nr 2 op afstand zetten en dat is gelukt!  Gefeliciteerd Geert, Marco, Hans, Koos en Ton. Kortom ook naar de Regio Competitie

Trio Team 4
Ons super team kwam van schrik in de vijfde klasse terecht en dat was teveel voor de mannen, dus ook op naar de Regio Competitie

Team 1 duo
Ons 1e duo team had het erg moeilijk in de 2e klasse maar ze hebben zich kranig geweerd  zodat ze volgend seizoen ook weer 2e klasse spelen. Prima gedaan!

Team Duo 2
Leerdam 2 had het ook erg moeilijk in deze poule dus ook maar naar de Regio Competitie

Team Duo 3
Leerdam 3 had de kans om naar de 2e plaats te werken maar dat lukte net niet , dus ook op naar de Regio

Team Duo 4
Leerdam 4 wilde een keer kijken of de weg naar boven kon worden gevonden, maar dat was 1 seizoen te vroeg, dus ook op naar de Regio

Duo team 5
Leerdam wilde in de laagste klasse gaan vlammen, maar helaas had Hagestein daar ook aan gedacht en dus ging het feest niet door, dus op naar de Regio

Samenvatting
Volgend seizoen gaan we met 10 teams van start, 2 teams in de NTTB en 8 Teams in de Regio Competitie. Iedereen is benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.
De voorlopige teamindeling staat al op de site.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen , technische en tactische tips, wensen op conditionele en fysiek vlak, relatieproblemen, intensieve training à 42 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

 

NTTB en Regio Competitie

De Competitie van de NTTB is al bekend , dus daar kan al naar gekeken worden.
Aan de regiocompetitie wordt nog gewerkt. Leerdam moet er rekening mee houden dat er 2 teams van Leerdam in 1 poule terecht kunnen komen. We wachten af hoe de indeling gaat worden, verder zijn de spelregels aangepast. Zie bijlage, je kan ze oefenen tot 24 september

 

Trio-competitie (3 tegen 3)

Een veel geuit bezwaar in de “klassieke” trio-competitie (best of 5) is dat de gehele wedstrijd nogal lang kan duren als er veel in 5 games wordt gespeeld. In het uiterste geval moeten er dan 50 games gespeeld worden! De meeste spelers vinden het niet zo prettig als een wedstrijd daardoor na middernacht eindigt.

De “nieuwe” trio-competitie ziet er als volgt uit: Twee teams van drie spelers spelen 9 enkels en een dubbel in (altijd) 3 games per partij. De gehele wedstrijd van 10 partijen bestaat dus uit 30 games. De “servicewissel” vindt plaats steeds na 2 gescoorde punten. In de laatste game wisselen de spelers/koppels van speelhelft wanneer een speler/koppel als eerste 7 punten heeft gescoord. Een game is gewonnen door de speler/het koppel die/dat als eerste het 15e punt scoort, zonder verschil van 2 punten (sudden death). Hiermee wordt bereikt dat de totale tijdsduur van een wedstrijd redelijk valt in te schatten en een wedstrijdavond op een redelijke tijd is afgelopen.

Per partij worden de punten van de games doorgeteld. Een partij eindigt dus in een uitslag tussen 3-0 en 0-3. De totale wedstrijd levert daardoor een score op tussen 30-0 en 0-30. In het dubbelspel mag eventueel een 4e en zelfs 5e teamgenoot worden opgesteld.

De eindstand in een poule wordt bepaald door de optelling van alle, gedurende het gehele seizoen, door de betrokken teams gewonnen games.

Er wordt gespeeld volgens de “bekende” spelregels met de volgende uitzondering: Er wordt doorgespeeld bij een net-service (die verder regulier is). Deze regel is onlangs doorgevoerd in vele competitievormen in de tenniswereld en is door veel spelers goed ontvangen. Onze verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd ook de standaard in de tafeltenniswereld zal gaan worden.

De najaars-Trio-competitie 2018 gaat van start op 24 september.

Inschrijven is mogelijk t/m 31 augustus a.s.

 

Duo-competitie (2 tegen 2)

De duo-competitie wordt gespeeld volgens het, vanuit de tenniswereld afkomstige, Davis Cup systeem. Twee teams van twee spelers spelen 4 enkels en een dubbel in een best-of-five systeem. Elke partij bestaat dus uit 3 tot 5 games (iedere game tot 11 punten of meer totdat een verschil van 2 punten is bereikt), waardoor het totaal aantal te spelen games kan uiteenlopen van 15 tot 25. De “servicewissel” vindt plaats steeds na 2 gescoorde punten. Vanaf een gelijke stand bij 10-10 wisselt de service na ieder gescoord punt. In een beslissende 5e game wisselen de spelers/koppels van speelhelft wanneer een speler/koppel als eerste 5 punten heeft gescoord. Elke partij levert 1 punt op voor de einduitslag, waardoor het resultaat van een gehele wedstrijd kan variëren tussen 5-0 en 0-5. Bij de bepaling van de eindstand in een poule worden teams met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden, allereerst gerangschikt op hun totaal aantal gewonnen games in alle wedstrijden.

In het dubbel mogen eventueel een derde en zelfs vierde teamgenoot worden opgesteld. Een bijkomend verschil met de “bekende” duo-competitie is dat het dubbel altijd als laatste partij wordt gespeeld. Dit voorkomt dat een speler drie partijen achter elkaar moet spelen als er geen andere teamgenoten (kunnen) worden opgesteld.

Er wordt gespeeld volgens de “bekende” spelregels met de volgende uitzondering: Er wordt doorgespeeld bij een net-service (voor zover deze verder regulier is). Deze regel is onlangs doorgevoerd in vele competitievormen in de tenniswereld en is door veel spelers goed ontvangen. Onze verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd ook de standaard in de tafeltenniswereld zal gaan worden.

De najaars-Duo-competitie 2018 gaat van start op 24 september.

Inschrijven is mogelijk t/m 31 augustus a.s.

About

182942 pagina's gezien, 6 vandaag
43120 bezoeken, 1 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: