Pieter van Dijk prolongeert titel in 2019

Van tevoren beloofde het een spannende strijd te worden om de felbegeerde titel en dat werd het ook!
De 3-voudig clubkampioen en titelverdediger Pieter van Dijk moest de eerste wedstrijd direct tegen de 4-voudig clubkampioen Erik-Jan Hoogendoorn. Hoewel Erik-Jan een set voorkwam met 10-4 en een set voorkwam met 10-5, kon hij beide sets niet binnen halen. Zulke kansen kun je niet laten liggen tegen Pieter en die sleepte mede daardoor de partij binnen.
Vervolgens moest Pieter tegen zijn teammaat Theo Scholtens. Deze had een krachtig aanvalsspel tegen hem bedacht en voerde dat zeer sterk uit. Pieter moest zich in 3 sets gewonnen geven. Daarna mocht Theo tegen Erik-Jan, waarbij Erik-Jan ontketend was en Theo geen kans gaf.
Nadat Theo tegen Noël Houweling ook nog een achterstand van 2-0 en 7-4 in de derde set om kon buigen naar winst, was de finale plaats bereikt. Pieter had ook zijn handen meer dan vol tegen Noël en wist daarnaast in 5 sets nipt te winnen van de sterk spelende Willem Horden. Hij won echter beide partijen, maar moest afwachten wat Erik-Jan in zijn laatste partij tegen Willem zou doen.
Willem had al nipt verloren van Theo, Noël en Pieter en wilde wel eens laten zien wat er echt in hem zat. Met zijn dwingende opslag en loeiharde forehands dwong hij een vijfde set af en won deze van Erik-Jan waardoor Erik-Jan de finale miste en met de derde plaats genoegen moest nemen.
Pieter en Theo gingen voor de titel en de eerste set raakte Theo weinig ballen. In de tweede set boog hij nog mooi een set met 9-5 achterstand om in winst. De derde set ging weer overtuigend naar Pieter. De vierde set had Pieter wel de overhand, maar Theo kwam goed terug tot 10-10 om vervolgens met 12-10 de winst aan Pieter te moeten laten waardoor Pieter zijn vierde titel binnenhaalde.
Toen Theo zijn bat ging opruimen constateerde hij dat hij met het bat van Noël had gespeeld…
De finale van de vierde klasse werd een prachtige vijfsetter tussen Paul Anceaux en Marko Woudenberg. Door voornamelijk de forehand van Paul op te zoeken trok Marko de partij naar zich toe.
In de finale van de vijfde en zesde klasse was het Jorrit van den Boomgaard die met zijn snelheid de ervaring van Wil Sleeuwits te slim af was.

Kampioenen 2019

No Comments