Verslag voorjaar 2019 en mededelingen.

Algemeen

Dit Voorjaar 2019 heeft 3 kampioenteams opgeleverd, zie verder het verslag.

Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!

De zaal is open tot en met 3 Juni en de zaal is weer beschikbaar op (onder voorbehoud ) 26 Augustus. De competitie begint in week 37.   
De zaal is open van 19.30 uur tot 23.00 uur.

Na 14 jaar als lid en vele jaren al voorzitter heeft Manfred, i.v.m. zijn verhuizing naar Gorinchem besloten zijn lidmaatschap op te zeggen en in Gorinchem zijn hobby voort te zetten. We bedanken hem voor zijn enthousiasme en inzet voor de jeugd en als voorzitter. We hopen hem nog wel een keer te zien in de zaal. Egbert Bogerd heeft aangegeven komend jaar de voorzittersrol op zich te gaan nemen.


Met trots kunnen we melden dat we in de ledenvergadering Hans Dammers en Egbert Bogerd hebben gehuldigd voor hun 40 jarig lidmaatschap. Met 25 jaar lidmaatschap is Jan den Hartog ook al een flink eind op weg.

Website TTVLeerdam.nl en digitaal nieuws
Sinds 2015 is er voor de smartphones een App; TT App. Je hebt daarmee altijd alle competitie- en individuele informatie bij de hand en je kunt gelijk de uitslag doorgeven. Voor geïnteresseerden; vraag aan Theo hoe je erin komt. Als je nog tips hebt over de site kun je deze melden bij Theo.

Voorjaarscompetitie 2019

Trio Team 1
Erik-Jan en Theo hadden de kersverse clubkampioen in hun team opgenomen en dan is er maar 1 doel, kampioen worden..  
Theo moest na 30 jaar tafeltennissen voor het eerst verstek laten gaan in de competitie door een blessure. Er werd een noodplan gemaakt.
Paul, Jurgen en Willem gaven aan dat ze dit op gingen lossen.
Pieter was gerust gesteld en bestelde alvast de bloemen bij Fluitekruid, want hij had alle tegenstanders al bestudeerd en zag geen enkele hobbel, nou ja eentje dan.
Bij Tiel was er een speler die zag dat hij het spel enorm moest vertragen en deze tactiek zorgde voor zijn enige verlies. Vele van zijn tegenstanders zitten nu huilend in therapie. Erik-Jan was in zijn eerste partij van de 100% druk af en verloor daarna geen enkele partij meer in de competitie. Willem, Jurgen en Paul pakten ook hun puntjes mee en Theo zag dat het wel goed ging komen, maar ging toch maar naar de fysio. Na een paar keer onder stroom gezet te zijn, kwam er weer leven in zijn arm. Hij speelde de laatste 4 wedstrijden mee en de tegenstanders gaven aan dat ze dolblij waren dat dit team promoveerde naar de 2e klasse. Met een voorsprong  van 27 punten op de nummer 2 in de poule, is de verwachting dat ze zich ook in de 2e klasse handhaven. Eindelijk weer uitdaging voor Erik Jan en Pieter. Succes mannen.

Trio Team 2

Dit nieuwe team ging van start in de 4e klasse en bestond uit  Marco, Bert en Peter en de reserves Geert en Willem.

Ze begonnen aan de wedstrijden met een vast patroon; Peter, Bert, Marco.

De oudjes eerst en dan het jonkie. Dat pakte direct  goed uit en met de winst gingen de mannen naar huis. De volgende wedstrijd ging precies de andere kant op.
Bert was ziek en gelijk was het team van slag. De volgende pot was tegen de kampioen ( dat wisten ze toen nog niet ! ) , weer de oude opstelling en gelijk weer met winst naar huis. Conclusie van dit team is om niks te veranderen aan de opstelling , dan komt de cup wel in beeld. Op naar de najaarscompetitie

Trio Team 3

Dit oude welbekende team; Teus, Jorrit en Jan gingen van start in een competitie met als doel ‘hoe kom ik terug op mijn oude niveau’. Dus tips gevraagd aan Pieter
(want die was na 5 jaar weer kampioen en houdt nooit rekening met spin van een tegenstander). Alles genoteerd wat Pieter aandroeg en naar huis. Jan bewaarde alle gegevens in een koffer en ze gingen aan de competitie beginnen. Elke keer lazen ze de tips van Pieter door en sloegen er op los, zelfs Jan was herboren. Helaas viel er een hamer op de teen van Jan en daarvoor had hij weer net geen tips gekregen. Dus ze zijn gewoon weer ouderwets 2e geworden. Volgend seizoen een nieuwe poging.

Team 1 duo

Ons 1e duoteam bestaande uit Noël, Geert, Paul en Willem ging van start in de 4e klasse met als doel hoe stoom ik Geert gereed voor het Kampioenschap.
Hij had zitten kijken bij Jan hoe hij alle tips van Pieter had toegepast en …. was de eerste wedstrijd ziek. Maar hij kwam terug en hoe; alle dubbels, op 1 na, vielen de kant van Geert op. Alle kracht pompte hij in het dubbelspel en wie kan de bal tegenhouden als hij met 150 km per uur op je af komt…
Noël zag kansen voor de cup en ging alvast kijken hoeveel plek hij had in de prijzenkast. Paul keek er niet van op en met zijn haviksblik coachte hij dit top team naar een hoger niveau. Willem gaf ook nog een paar tips en sloeg er zelf ook nog een aantal total loss. Op de laatste dag versloegen Noël en Wilem thuis de directe concurrent en werden zo de terechte kampioen. Knap gedaan en succes in de 3e klasse.

Team 2 Duo

Egbert en Wil gingen begonnen de competitie in de 5e klasse en startten direct met de volle winst. In dit team zit intelligentie en ervaring, dus tips hadden ze niet nodig.
Echter het balletje viel verkeerd, de tegenstanders hadden geluk, een klein krampje hier, een spiertje die niet wilde daar en er glipte toch teveel puntjes door hun vingers. Wil en Egbert raakten niet onder de indruk, bleven cool en leunden op een hun ingecalculeerde winstverwachting. Ze sloegen op het juiste moment toe en dat gaf de  doorslag zodat ze in de 5e klasse konden blijven. Op naar de najaarscompetitie.  

Team 3  Duo

Ons 3e duo team bestaat uit Frans en Koos en later werd Jan toegevoegd.
Ze wisten niet wat er zou gaan gebeuren in de 5e klasse. Koos ging er eens voor zitten en gaf aan Frans zijn innerlijke rust door. Helemaal relaxed startten ze de eerste wedstrijd en Koos bedacht direct een slim plan. Ondanks dat hij en Frans de enkel partijen speelden liet hij Jan, die uiterst nonchalant in zijn spijkerbroek, voorzien van loopgips en nog wat andere hulpmiddelen, de zaal in kwam banjeren, het dubbel spelen. Dit trokken de tegenstanders niet en die verloren prompt van het verrassende duo.
Koos schaterde net niet, maar we zagen hem wel glimjuichen.
De conclusie is dat dit team wel eens voor een verrassing kan zorgen in de najaarscompetitie, want met zo’n wijze man kan het nu toch niet meer mis gaan.

Team 4  Duo

Ons laagste Duo team ging van start in de zesde klasse met de gedachte hoe maken we historie. Manfred wist dat als geen ander en vertelde tegen Pieter dat hij zijn tips in een bepaald gat kon steken. Ze verloren als team 2 keer en 8 keer was er winst en het is mede aan Hans te danken omdat hij zich zo goed op het dubbel kan focussen
( later bleek dat dit kwam door 40 jaar ervaring! ). Mede hierdoor ging ook dit team geloven in de cup. Ze gingen ten rade bij Jan Bogerd over de kosten van een prijzenkast en hebben zich hierdoor blijkbaar niet laten afschrikken. Manfred nam met een klapper afscheid en stopt bij ons op zijn hoogtepunt. Hij behaalde een 100% score, zijn beste prestatie ooit en dan te weten dat we hem toch ook wel eens de poedelprijs hebben uitgereikt. Toch wat geleerd bij ons, we gaan hem missen!
Dit team komt terug in de 5e klasse maar hoe, daar wordt nog over vergaderd.

Samenvatting
Volgend seizoen gaan we met 8 teams van start, iedereen is natuurlijk benieuwd wie en waar hij terecht komt en of hij door de selectie heen komt.
De voorlopige teamindeling komt eerdaags op de site te staan.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, intensieve training à 45 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

About

182942 pagina's gezien, 6 vandaag
43120 bezoeken, 1 vandaag
FireStats icon Powered bij FireStats
%d bloggers liken dit: