Resultaten dubbeltoernooi 2022

Met 23 koppels begonnen we afgelopen 29 oktober om 9.30 uur aan ons jaarlijks dubbeltoernooi. Er werd lekker doorgespeeld en na 9 speelronden werd rond half 3 begonnen met de finales per klasse.
Ten slotte werd de overall finale gespeeld. Dit was dezelfde finale als vorig jaar alleen de winnaars waren nu omgedraaid. Michael Edel en Mark Jansen wonnen van Erwin Scherpenzeel en Falco van Os.
Uitslagen per klasse

1e klasse: 1e Michael Edel en Mark Jansen.  –                    2e Erwin Scherpenzeel en Falco van Os
2e klasse: 1e Adriaan Hakkert en Dirk van Breenen. –     2e Willem Horden en Noël Houweling
3e klasse: 1e Danique Vukman en Alexander Janssen . – 2e Jan Braat en Folkert Schuurman
4e klasse: 1e Marc Nolet en Paul Anceaux. –                      2e Mario Smits en Frank Kregel
5e klasse: 1e Jan Willem Benschop en Erik Benschop –    2e Martijn Hazewindus en Daniel Croese
6e klasse: 1e Reindert Boon en Mark Klinge. –                   2e Gilbert Dix en Jorrit v/d Boomgaard

Top 24 toernooi Leerdam-Rhenus

Na 3 jaar is er op zaterdag 24 september jl. weer een top 24 gehouden. Het toernooi dat door de wedstrijdsecretarissen van Leerdam en Rhenen wordt georganiseerd ging dit jaar met 14 man van start. De zaal was weer perfect in orde gemaakt door Rhenus te Rhenen.
De topfavorieten konden strijden voor de hoogste plaatsen, maar Falco van Os liet geen steek vallen en werd met overmacht kampioen. De strijd tussen Adriaan , Wouter en Erwin om de 2e, 3e plaats was hevig.  
Na 10 wedstrijden eindigde Erwin als 2e en Adriaan werd 3e.
Iedereen had lekker veel gespeeld en ging met goed gevoel naar huis, op naar volgend jaar 2023.
toernooiwinnaars top 24

Nieuwe kleding

De leden van de vereniging zijn in het nieuw gestoken. De shirts zijn gesponsord door de Kok Lexmond, sterk in puinrecycling.
De broeken zijn gesponsord door de Haars Groep, een bekende vervoerder in de regio. Daarnaast sponsorde onze trouwe sponsor, Roza Vastgoedonderhoud, zes nieuwe speelveldomrandingen.
We zijn de sponsors erg dankbaar voor hun ondersteuning. Onderstaand een deel van de leden in het nieuwe tenue.
De leden van de vereniging zijn in het nieuw gestoken. De shirts zijn gesponsord door de Kok Lexmond, sterk in puinrecycling.
De broeken zijn gesponsord door de Haars Groep, een bekende vervoerder in de regio. Daarnaast sponsorde onze trouwe sponsor, Roza Vastgoedonderhoud, zes nieuwe speelveldomrandingen.
We zijn de sponsors erg dankbaar voor hun ondersteuning. Onderstaand een deel van de leden in het nieuwe tenue.
De leden van de vereniging zijn in het nieuw gestoken. De shirts zijn gesponsord door de Kok Lexmond, sterk in puinrecycling.
De broeken zijn gesponsord door de Haars Groep, een bekende vervoerder in de regio. Daarnaast sponsorde onze trouwe sponsor, Roza Vastgoedonderhoud, zes nieuwe speelveldomrandingen.
We zijn de sponsors erg dankbaar voor hun ondersteuning. Onderstaand een deel van de leden in het nieuwe tenue.

Verslag Bekercompetitie, voorjaar 2022 en mededelingen.

Algemeen 
Dit voorjaar 2022 heeft maar liefs 3 kampioenen opgeleverd, zie verder het verslag.
Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!
De zaal is 30 mei voor het laatst open en gaat na de zomervakantie weer open op maandag 29 Augustus 2022, week 35.
Zoals gewend, is de zaal open van 19.30 uur tot 23.00 uur.
Iedereen een goede vakantie gewenst!

Website TTVLeerdam.nl en digitaal nieuws

We hebben weer een nieuwe website.
Weten jullie dat er ook een koppeling ligt naar de competitieresultaten?
Dus kijk allen erop en lever verslagen van jullie teams en trainingen aan dan kunnen we die plaatsen.
Verslag Bekercompetitie Leerdam  2022
Hierbij een verslag van de Bekerteams van Leerdam :
Leerdam ging met 2 teams de bekercompetitie in;
Leerdam 1    Adriaan , Noël , Arjan , Pieter , Willem
Leerdam 2   Paul , Bert , Wil , Daniel , Jurgen , Jan
Leerdam 2 had na 3 wedstrijden er 1 gewonnen en 2 verloren, dus helaas viel na 3 wedstrijden het doek.
Leerdam 1 ging na een gelijkspel en 2 overwinningen naar de laatste 64 en daar wachtte met Hilversum 1 een geduchte tegenstander. Veel tegenstanders stonden met gemiddeld 12 nul voor, dit was dus een echt sterke tegenstander.
Adriaan en Noël hadden geen genade en hakten er flink op los en Hilversum werd overrompeld.
De volgende tegenstanders waren SHOT 3, en weer moesten de mannen opboksen tegen een gemiddelde 12 nul achterstand.
Omdat de zaal in Leerdam dicht was speelde Leerdam vervolgens een thuiswedstrijd bij VTV, wat nog nooit gebeurd was in de geschiedenis van de beker. Daardoor ging alles van een leien dakje, een geweldige zaal bij VTV!  Ook SHOT kenden de krachten van Arjan, Noël en Adriaan niet en ze visten weer snel achter het net.
Daarna begonnen onze sterren te denken aan de finale…
Ze moesten tegen de finalist van 2019, Hilversum 2, bestaande uit 4 Eredivisiespelers, 2 jeugdspelers en één 2e klasser.
Omdat Adriaan helaas niet mee kon doen moest Pieter van zijn werk worden geplukt en vanuit de hectiek gelijk achter de tafel plaats nemen, na weken niet gespeeld te hebben. Dat was op zich al een prestatie. Helaas was dat zelfs voor hem teveel van het goede zodat hij geen potten kon breken.
In de strijd tegen de 2e klasser lukte het Noël net niet om het punt binnen te halen.
De jeugdspeler moest tegen Willem maar helaas voor de jeugdspeler moest hij na zijn partij snikkend naar de bank.
De eredivisie speler tegen Arjan lukte net niet voor Arjan, maar hij gaf aan wel lekker gebald te hebben.
Dubbel lukte net niet voor Arjan en Pieter, maar het geroutineerde dubbel, Noël en Willem, lieten de tegenstanders lopen van links naar rechts en de buit was weer binnen.
Zelfs op conditie kon Noël het net niet bolwerken tegen de jeugd speler, maar Arjan en Willem versloegen de speler uit de 2e klasse, hoewel zijn tegenstander zelfs met noppen speelde. Zou het dan toch nog goedkomen met Willem?
Helaas ging Hilversum door met winnen en waren echt te sterk. Het doek viel voor Leerdam 1, maar ze zijn wel bij de laatste 16 gekomen!
Op naar de beker van 2023.
Voorjaarscompetitie 2022
Trio Team 1
Ons 1e team ging in de 2e klasse aan de gang en wilde terugkeren op het niveau waar ze al wat succes hadden behaald.
Ze begonnen erg goed, maar met SVE hadden ze een geduchte concurrent voor de titel. Uit werd er een gelijkspel tegen ze behaald. Er was 1 speler van hun die halverwege nog op 100% stond. Thuis pakten Theo en Erik-Jan deze speler goed aan, wat mede de reden was dat ze met een nederlaag Leerdam moest verlaten. Dat bleek mentaal de nekslaag te zijn. Pieter ging steeds harder slaan en bracht diverse spelers tot wanhoop. Erik Jan kreeg z’n vorm weer te pakken en werd de speler met het hoogste winstpercentage in de poule. Theo was steady en won constant twee van de drie wedstrijden, zowel tegen de medekoploper als tegen de degradant.
Met een puntenaantal van 67 enkel wedstrijden gewonnen en 8 dubbels ben je niet meer in te halen voor de tegenstanders. Dus KAMPIOEN en op naar de 1e klasse.
Trio Team 2
Ons trio 2e team begon in de 5e klasse en dat was schrikken voor ze; 6 punten uit 3 wedstrijden. Dus moest er een vergadering worden belegd na sluitingstijd bij Jan in de winkel. Waarschijnlijk hebben ze het over schaak openingen gehad, want ze haalden weer 6 punten uit 2 wedstrijden. Een opleving van 6 punten in 1 wedstrijd kon het tij niet meer keren en degradatie was het gevolg. In de zomer flink youtube kijken en in het najaar weer pieken.
Team 1 duo
Ons 1e duo team ging aan de slag in de 2e klasse met de doelstelling om niet te degraderen. Ze  begonnen vol goede moed aan de competitie en gingen naar de vergadering bij Jan in de winkel. De deur zat gelukkig dicht, dus dan maar op wilskracht in de competitie en dat was wel toevertrouwd aan Noël. Na de eerste wedstrijd nipt van Gipsen te hebben verloren, sloeg de vlam in de pan en wonnen de mannen 8 wedstrijden op rij en ook alle dubbels. Thuis werd Gipsen met 4-1 aangepakt en 1 wedstrijd voor het einde was de buit al binnen en zijn ze meer dan terecht KAMPIOEN geworden.
Voor het eerst gaan de mannen naar de 1e klasse. Zodoende hebben we dus voor het eerst in de geschiedenis 2 teams in de 1e klasse.
Wat dit team in de eerste klasse te zoeken heeft, zal na de zomer duidelijk worden.
Team 2 duo
Ons 2e duo team bestaande uit Paul, Jan, Bert en Arjan startten in een nieuwe samenstelling in de 4e klasse. Door de komst van Arjan ging alles op een hoop en werd er een nieuw plan gemaakt: hoe ga ik de tuin aanpakken, ophogen, bomen snoeien, kortom hoe word ik een andere tafeltennisser. Dat pakte zeer goed uit en na alle 8 wedstrijden gewonnen te hebben is het voor iedereen duidelijk: eerst naar Arjan gaan en dan word je KAMPIOEN. Dat Bert vervolgens ook nog 100% van zijn partijen won, mag ook zeer knap genoemd worden. Dus jullie weten waar je de komende zomer aan de gang kunnen; in de tuin bij Arjan. Op naar het najaar.
Team 3  Duo
Ons 3e duo team had over de schutting gekeken bij Arjan en dacht: wij willen in de middenmoot eindigen van de 4e klasse en dat gaat alleen lukken als je het dubbel goed speelt. Daar heb je dan Ton voor nodig. Dat bleek een goede zet te zijn waardoor degradatie werd voorkomen. Dus knappe prestatie mannen, met een beetje training kunnen jullie weer omhoog kijken in deze klasse.
Team 4  Duo
Ons 4e duo team ging van start in een zeer sterke 5e klasse poule waar wel 4 teams aan elkaar gewaagd waren en streden om niet te degraderen.
René zocht naar de tuin maar kon die niet vinden, Geert ging even de pannen verzamelen en Jurgen ging met de bus naar zijn werk. Dus je snapt wel dat Peter werd gevraagd de tegenstanders om de tuin te leiden,
Elk puntje heeft bijgedragen, zodat het toch gelukt om net niet te degraderen.
Er eindigden 3 teams met 22 punten onderaan, maar op onderling resultaat werd Leerdam één na laatste.
Helaas heeft Jurgen aangegeven om het een halfjaar rustig aan te doen. We verwachten dat hij na deze rustperiode weer terug komt als een jonge gretige tafeltennisser.
Team 5  Duo
Ons 5e duo team, spelende in de 5e klasse, bestaande uit Peter, Egbert en Wil wilde gaan strijden om de bovenste plaatsen. Helaas hadden Hilversum en de Schans dat doorzien en plaatsten spelers in hun teams waar Leerdam geen rekening mee had gehouden. Dus dan maar het beste er van maken en dat kan je wel toevertrouwen aan die geroutineerde spelers. Egbert met 70 jaar ervaring op het hoogste niveau,  Wil ook 65 jaar ervaring op het hoogste niveau en tot slotte Peter 82 jaar ervaring op het allerhoogste niveau. Dus op naar het najaar.
Team 6  Duo
Ons 6e duo team bestaande uit Arwin, Daniel, Hans en Koos startten de competitie om eens even te gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Met Hans in het team zijn er keuze uit verschillende tactieken. Het werd de verdedigende, met als doel om zich in de klasse te handhaven. Dus er kon weinig gebeuren. Daniël hield ze op het goede spoor en Koos gaf rust aan het team. Hans gaf aan dat het goed zou komen, maar Arwin wilde toch in discussie.  Koos glimlachte en dat was het moment dat iedereen naar de thee ging. Arwim ging nog door zijn enkel; we zoeken nog een fonds om een fruitmand samen te stellen. Dus dit team verlangt ook naar de vakantie om in het najaar hun positie verder te gaan stabiliseren.
Samenvatting
Er zijn drie teams kampioen geworden en 1 team gedegradeerd. Volgend seizoen gaan we waarschijnlijk met 7 teams van start. Als de team indeling bekend is, dan  horen jullie dat. Ook op de site zullen we jullie informeren.
Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, intensieve training à 45 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

FOTO'S VOOR DE WEBSITE

De beheerder van de content van de website van tafeltennisvereniging Leerdam houdt zich aanbevolen voor foto’s die op deze site gebruikt mogen worden.
Ben jij, of ken jij iemand die weleens foto’s maakt op speelavonden of toernooien, dan is je bijdrage van harte welkom. Je kunt de foto’s mailen naar info@ttvleerdam.nl