Bekercompetitie voorjaar 2024

Na de gewone competitie volgt in het voorjaar de bekercompetitie. Leerdam 2 werd al in de poulefase uitgeschakeld.

Leerdam 1 trad dit jaar aan met Noël , Willem, Arjan, Marc en had Adriaan Hakkert als gastspeler uitgenodigd.
Nadat ze in de voorronde als tweede waren geëindigd gingen ze door naar de afvalrondes. Wie het eerst 10 punten haalt is de winnaar. De verliezer is dan definitief uitgeschakeld.
Er werd geloot en Hilversum kwam uit de koker. Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd. Nadat Adriaan en Marc hun wedstrijden nipt verloren, haalde Willem het eerste punt binnen. Helaas kon Arjan het ook niet bolwerken, zodat de dubbels voor de punten moesten zorgen. Adriaan en Arjan wonnen duidelijk hun partij en Marc en Willem verloren met dikke cijfers.
Daarna verloor Adriaan en Marc hun partijen en was de achterstand opgelopen naar 6-2. 
Willem en Arjan  en Marc haalden achtereenvolgens het 3e en 4e en 5e punt binnen en er was weer hoop. Helaas verloor Adriaan zijn partij en was het ondertussen 7-5 geworden.
Willem maakt het 7-6 en er was weer hoop. Daarna verloren echter Arjan en Adriaan hun partijen met duidelijke cijfers en kwam Hilversum daarmee op 9 punten, in de wetenschap dat 10 punten de overwinning betekent…
Marc moest dan winnen om Willem en Arjan nog de kans te geven om gelijk te komen.
Nadat Marc de eerste set won, was er hoop. Hij verloor echter de 2e set met 21-19 en in de beslissende set werd het nog 20-20 maar Marc kon hem niet binnenslepen.
Zodoende is het bekeravontuur voor Leerdam in de 2e ronde geëindigd.
Voor nu een fijne vakantie en tot 26 augustus in de zaal van Berenschot!
 

Voorjaarsnieuws april 2024

Algemene informatie
Na de winter van 2023 / 2024 bleken er verschillende leden allerlei kwaaltjes te hebben opgelopen. Bert Vonk was onderuit gegaan en moest onderhanden genomen worden door verschillende masseurs en Orthopeden, dus we hopen dat hij weer snel opknapt en weer in de zaal komt. Verder hebben Arwim Vonk en René van der Heiden hun lidmaatschap opgezegd, hopelijk zien we hen nog een keer terug.  
We verwelkomen een nieuw lid; Michel de Groot ; we hopen dat hij zich gauw thuis gaat voelen bij ons.
Op maandag 13 mei is onze laatste speelavond. Maandag 26 augustus beginnen we weer aan een nieuw seizoen.

 

Voorjaarscompetitie resultaten:
Trio Team 1
Ons vlaggenschip begon na de promotie opnieuw aan het avontuur 1e klasse.
De uitdaging was om deze keer niet te degraderen. Na de eerste wedstrijd met 8-2 te verloren te hebben, wisten ze weer hoe zwaar deze klasse was. Echter toen de degradant uit de hoofdklasse thuis werd verslagen was er weer hoop en werd het wok restaurant alvast gereserveerd.
Het kwam neer op de laatste wedstrijd waar het moest gebeuren tegen de andere degradatiekandidaat. Uitslag 5-5 zou handhaving betekenen.
De tegenstanders namen een speler mee met een zeer goede rating, waar de rest zich aan optrok. Erik Jan had een dag ervoor de marathon binnen 3 uur gelopen, Pieter was met zijn hoofd bij zijn verhuizing en Theo zat blijkbaar met zijn gedachten al op een tropisch eiland. Door het missen van de benodigde topvorm werd met 1-9 verloren en zodoende was degradatie het gevolg.
Volgend seizoen gaan ze weer voor het kampioenschap.
Hou vol mannen!
 
Team 1 duo
Ons 1e duo team ging zeer stroef van start en op dat moment kwam Jan B de zaal binnen en zijn strenge blik was de ommezwaai. Zodoende stonden ze na een paar wedstrijden in de top om vervolgens weer af te zakken. Aan het eind van de competitie konden ze weer kampioen worden, mede dankzij goed invalwerk. Uiteindelijk kwamen ze 1 punt tekort en blijven dus gewoon 2e klasse spelen. Willem liet bewust wat wedstrijden lopen om goed uit te komen voor de bekercompetitie. Daar willen we nu wel de resultaten van zien…
Team 2 duo
Ons 2e duo team ging in de tweede klasse aan de bak en hadden een lastige poule getroffen, maar daar houden Arjan en Marc geen rekening mee. Ze tikten er op los en halverwege zagen ze dat ze een stabiele tweede klasser zijn geworden en dus niet meer zouden gaan degraderen. Als toetje nog de bekercompetitie.

Team 3  duo
Ons 3e duo team begon na de promotie aan het avontuur 3e klasse. Voor Gerrit zou dit een appeltje-eitje moeten zijn , maar blijkbaar was de oogst mislukt. Paul begon te woelen in bed, en na wat klappen van zijn vrouw werd het nog steeds niet beter.  De blik van Jan B gaf teveel druk en er werd geen thuiswedstrijd gewonnen. Uit was er minder toezicht en prompt wonnen ze een wedstrijd. Door wat pech en ziekte betekende dit echter toch degradatie. 
Team 4  Duo
Ons 4e duo team ging weer ouderwets 4e klasse spelen, verschillende teams vernamen dat Leerdam een lastige hobbel zou zijn en gingen de bietenbrug op of door de achterdeur weg. Uiteindelijk waren er nog maar 4 teams over in de poule, zelfs Jan B had door dat er zodoende geen degradatie mogelijk was en hing zijn snor maar weer in het bier.
De mannen hebben zich dus gehandhaafd in de 4e klasse, mede doordat ze elke week kwamen trainen. Goed bezig Asperenaren!
Team 5 duo
Ons 5e duo team ging in een 4mans bob de competitie in. Er werd een strak speelschema gemaakt en de uitslagen tiiptop ingevuld. Zelf met de ervaren Luuk lukte het niet om van de laatste plaats af te komen.  Jan B wilde nog tips geven, maar werd niet meer serieus genomen, gezien zijn eigen prestaties ; conclusie allemaal straf training in de winkel en iedereen bij de baas komen. Dit kan alleen maar beter…
 
Team 6 duo
Ons 6e duo team begon met een fantastisch overwinning en dit werd gevierd in de winkel, hapjes en drank was niet aan te slepen. Echter bij de volgende speelavond ging het mis en ging het team nadenken hoe je meer uit het team kan halen.
Iemand zonder snor riep trainen, maar degene met snor moest dat woord eerst opzoeken in het woordenboek en had een ander idee; weer met de goede hand gaan spelen. Helaas was toen het leed al geschied. Er werd een record aantal punten behaald in tien wedstrijden, namelijk 9 hele punten.
Fijne vakantie mannen, volgend jaar geen bloemen als je kampioen wordt.
 
Samenvatting
Er zijn helaas geen kampioenen, maar dus wel 4 teams gedegradeerd. Hoe de indeling wordt voor volgend seizoen, zien we wel weer in september. Volgend seizoen gaan we met 7 of 8 teams van start. Dit n.a.v. het overleg met de leden. Als de teamindeling bekend is, dan horen jullie dat z.s.m. Ook op de site zullen we jullie informeren.
Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, paracetamol, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, onhoudbare opslagen, blauwe pillen, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, integratie problemen, Thaise massage, vis tips, coach training, communicatie cursussen , intensieve training à 49 euro per uur, kampioenschap ideeën, marathon gevolgen, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens ; voor onderhoud aan uw snor : Jan B.
 

Leerdams succes op het stuwtoernooi te Hagestein

 
Leerdam ging afgelopen zaterdag 9 maart met 3 man naar Hagestein om daar weer het gezellige toernooi te spelen ( Theo , Willem , Paul )
Deze mannen gaan verschillende toernooien af en geven daarmee een prachtige reclame af voor de tafeltennis vereniging Leerdam
Theo kwam in de sterkste poule terecht en speelde diverse wedstrijden in 5 sets maar kon niet bij de beste 2 uit de poule terecht komen. 
Willem had een stroeve start , op ervaring stoomde hij door, vooral de overwinning op Joost was erg goed, hij werd compleet weggespeeld. Hij bereikte de halve finale en moet tegen een tafeltennisser met anti rubber, waar hij het erg lastig tegen had en kom met moeite winnen.
De finale werd een verrassing want Willem liet zich verrassen door Ramon, want die heeft zich fantastisch ontwikkeld en won terecht.
Paul had ook een lastige poule waar hij ook tegen een verlies partij aan liep. Hij herstelde zich in de halve finale,  was in de finale niet meer te houden en ging met vlag en wimpel naar huis. De prijzenkast van Paul wordt te klein!
De conclusie is dat Leerdam zich in alle poules weer goed van zich heeft laten horen. Op naar het volgende toernooi. Degene die ook hiervoor interesse hebben, kan zich melden bij Willem. Op elk niveau zijn hiervoor mogelijkheden.  

De winnaars en verliezend finalisten van de 3 klasses, met Paul als winnaar van de 3e klasse en Willem als 2e van de 2e klasse en Falco van Os won het toernooi.

De competitie is weer begonnen !!

De competitie is weer begonnen. Vanaf januari tot en met april worden er elke maandagavond wedstrijden gehouden.
Voor uitslagen ga je naar competities en toernooien en vind je de teams en hun actuele resultaten.

Clubkampioenschappen 2023

Traditiegetrouw sluiten we het jaar af met onze clubkampioenschappen. Dit jaar is er gekozen voor een A- en B-poule. De twee die na de poule wedstrijden bovenaan staan, spelen de finale. 
Erik Jan Hoogendoorn verloor, na 2-0 voorgestaan te hebben, alsnog van Theo Scholtens en moest zodoende van de regerende clubkampioen Pieter van Dijk winnen om de finale te mogen spelen. Eerst speelde Theo nog tegen Pieter en het werd een spannende 5 setter, waar Pieter de overwinning toch duidelijk over de streep trok. Met de druk er goed op won Erik-Jan met 3-1 de poule wedstrijd waardoor hij de finale tegen Pieter kon spelen. in de finale ging de eerste set met enig geluk naar Pieter. Erik Jan liet zich niet van de wijs brengen en pakte de volgende 3 sets zodat hij voor de zesde keer clubkampioen werd. 
In de B-poule was het een spannende strijd tussen Bert Sterk en Gerrit den Hartog waarbij de laatste er met de beker mee naar huis ging.
De gezellige afsluiting in de kantine bracht de verliezers de nodige troost.
Onderstaand de gehuldigde clubkampioenen ; Erik Jan Hoogendoorn (r) en Gerrit den Hartog
 
 

Najaars nieuws

Algemene informatie
Als seizoenafsluiting, zijn we dit voorjaar, na lange tijd, weer op visite geweest bij Gerrit zijn huisje langs de Linge. Het merendeel van de leden was aanwezig, verschillende leden namen lekkernijen mee, want er werd getwijfeld aan Gerrits kookkunst. Gerrit had overigens weer zeer goed zijn best gedaan. Er was overigens ook de mogelijkheid om zelf eten te vangen.
Na verschillende vorentjes  gevangen te hebben ging er zelfs een meerval aan de haak vastzitten.
Toen iedereen zich een beetje thuis voelde namen Jan B en Bert V het woord en vertelden aan alle leden wat hun al jaren dwars zat; het gesjouw van de tafels  dus iedereen heel erg verbouwereerd en wat moesten ze hier nu mee. Noël nam het woord ( normaal durft hij niet te spreken in het openbaar, maar ja hij was nu onder de hobby leden ) en wist te vertellen dat ze bij Maarssen tafels op wielen hadden en dat was iets voor ons.
Na een stemming onder de aanwezigen bleek niemand tegen te zijn en dus konden Willem en Theo aan de slag. Jan B en Bert V waren erg tevreden en het feest ging verder, praten over grote vissen en opslagen en naarmate de avond vorderde zouden ze allemaal het volgende seizoen kampioen worden. Gerrit, bedankt voor de gastvrijheid en Theo en Willem konden aan de slag om de tafels te gaan regelen.
Een rondje langs de leden leverde een rij met sponsors op, sommigen privé en sommige zakelijk ; Jan Bogerd, Noël Houweling, Geert Roza, Luc Visscher en Willem Horden bedankt voor de bijdragen. Daarnaast kochten nog enkele leden voor een mooi bedrag een gebruikte tafel. Dankzij jullie steun hebben we begin van het seizoen 4 fantastische verrijdbare tafels en netjes kunnen aanschaffen. Met behulp van Wil Sleeuwits en Pieter van Dijk konden we de bouwpakketten in ontvangst nemen en in elkaar zetten. Alles bij elkaar een mooie prestatie waar we als vereniging trots op kunnen zijn.
Onze voorzitter Egbert Bogerd wensen we hierbij veel sterkte toe en hopen hem in 2024 weer in de zaal te kunnen ontmoeten.
 
Trio Team 1
Ons 1e team was gedegradeerd naar de 2e klasse en daar hoorden ze niet in thuis, dus op de nieuwe tafels ( onder toezicht van Jan B en Bert V ) gingen ze de competitie beginnen.
Na 5 overwinningen wisten ze het al dat ze de promotie naar de 1e klasse niet meer konden missen. Pieter moest even wennen dat hij na 6 maanden weer moest beginnen, maar na 1 wedstrijd was hij weer bij de les. Erik-Jan is een diesel dus wat er ook gebeurde op hem kan je rekenen. Theo begon als een speer en toen hij halverwege zag dat het goed was, nam hij gas terug. Dus op naar het voorjaar in de 1e klasse met als superuitdaging om hierin te blijven.
 
 
Team 1 duo
Ons 1e duo team ging ook in de 2e klasse spelen. Noël had weer eens veel aan zijn hoofd (tafels, duo tournooi, hoe gaat dat nu zo’n opslag, en af en toe naar de zaak). Rekenen gaat hem goed af dus toen hij doorhad dat hij met dat spel prima 4e kon worden, werd het weer helder. Willem zag het allemaal aan, sloeg nog harder en af en toe raak, beledigde zijn tegenstander nog wat meer en ging het daarna uitleggen aan Jan B , die zich zorgen maakte of zijn tafel wel goed werd behandeld. Nog wat extra trainen op links kijken en rechts slaan en er komen weer promotie kansen.
Team 2 duo
Ons 2e duo team ging ook in de 2e klasse van start en Bert V stond er bij en Marc en Arjan kregen er de vleugels onder en iedereen in de poule stond versteld van de loop ballen van Arjan. Hij werd de schrik van de poule. Zelfs Jan B ging er eens voor zitten en sprak Marc aan dat hij meer moest gaan oefenen op zijn opslag en dat hebben ze geweten.
Marc eindigde in de poule met het hoogste winstpercentage!
Ze lagen lang nog op koers voor de titel maar het werden de oudgedienden van ONI.
Er zit nog rek in dit team, dus wie weet in volgend seizoen ….
 
Team 3  duo
Ons 3e duo team begon na een promotie naar de derde klasse vol goede moed. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 5-0, dus er werd al gelijk aan het kampioenschap gedacht.
Dit het toezicht van Bert V, want er ontgaat niks bij hem. De teams in de poule van Bert Sterk, Gerrit en Paul speelden erg wisselvallig. Bert liet zijn forehand weer spreken en speelde weer als een zestiger. Gerrit ging alvast zijn huisje schilderen, daarom kon niemand hem meer verrassen, Paul ging zijn forehand trainen met Willem want ze waren toch al veilig. Knap gehandhaafd mannen, dus ook op naar het voorjaar.
Team 4  Duo
Ons 4e duo team moest gaan aantreden in de 5e klasse en dat was natuurlijk een makkie.
Jan had een truc om de bal van onder de tafel op te slaan en Frans ziet mogelijkheden om met een hoek van 90 graden te slaan. Gelukkig hadden we thuisfluiters.
Jan en Frans eindigden individueel als 1 en 2 in de poule en dan word je dus dik kampioen. En als je dan ook nog Ton in kan zetten maak je de tegenstanders aan het huilen.
We horen wel wanneer we uitgenodigd worden voor het feest, als tip geven we dat we een goede Wok restaurant hebben in Leerdam.

Team 5 duo
Ons 5e duo team ging opgetogen van start in de 5e klasse. Met Bert V en Jan B langs de lijn was er voldoende steun, maar de tegenstand was te heftig. Zelfs good old Luc kon het tij niet keren. Wil had alles al gegeven bij het bouwen van de tafels en zelfs nadat Jurgen het een keer voorgedaan had, lukte het niet om zijn slagen te kopiëren. Dus helaas laatste geworden. Dan maar een oliebollen dieet en wie weet…
Team 6 duo
Ons  6e duo team had te maken met wat uitval. Koos moest geopereerd worden. Daniël had een moeilijk rooster, dus alles kwam neer op de ervaren Hans. Dat kun je wel toevertrouwen aan iemand die al 81 jaar tafeltennist maar na 3 wedstrijden hadden ze 3 punten. Op naar Gerrit maar ja daar zat al team 5, dus dan maar verder praten over die meerval. Geert gaf allen en toen Koos als coach weer terug kwam werd direct het dubbelspel gewonnen en dat gaf de spelers weer moed. Helaas laatste geworden, maar volgend seizoen weer promotie kansen.
Team 7 duo
Ons 7e duo team kwam in de vijfde klasse uiteindelijk in een poule terecht met maar 4 teams. Onze slimme zakenman Jan had al na 2 wedstrijden door dat hij altijd minimaal 4e zou worden. Zodoende kon er wel een training worden overgeslagen vonden ze. Lekker een seizoentje uitbuiken en met twee vingers in je neus de tegenstander tegemoet treden was het motto. Volgend seizoen weer met de juiste hand gaan spelen svp.

 

Samenvatting
Er zijn 2 teams kampioen geworden en er zijn 2 teams misschien gedegradeerd. Volgend seizoen gaan we met 7 of 8 teams van start. Als de teamindeling bekend is, dan horen jullie dat z.s.m. Ook op de site zullen we jullie informeren.
Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, paracetamol, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, onhoudbare opslagen, blauwe pillen, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, Thaise massage, vis tips, coach training, intensieve training à 49 euro per uur, kampioenschap ideeën, overhoringen, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

 

Open Leerdamse dubbelkampioenschappen

Zaterdag 4 november  2023
 
09.30-16.30 (zaal open 08.45)
 
 Voor de 19e keer organiseert TTV Leerdam de Open Leerdamse Dubbelkampioenschappen.
Een altijd goede organisatie en ongedwongen en sportieve sfeer hebben gezorgd voor een structureel succesvol
toernooi.
Inschrijven is als duo mogelijk. Ook niet NTTB leden kunnen deelnemen.
Kortom, een open toernooi, waarbij iedere tafeltennisser uit Leerdam en de wijde omstreken op eigen niveau mee kan doen.
 
Er wordt gespeeld in 7 klassen: Hoofdklasse/1e
klasse; 2e t/m 6e klasse en recreanten.

Als toernooivorm is gekozen voor het Zwitsers Systeem.
Dit betekent: veel wedstrijden en geringe wachttijden. In de praktijk betekent dit
een wedstrijd spelen, een wedstrijd rust, een wedstrijd spelen enzovoort. Verdere
uitleg over dit systeem wordt op de toernooidag gegeven en is na te lezen op
onze
website.
 
Speelzaal:        Sporthal Berenschot, Tiendweg 9 te Leerdam (0345-615985)
Tijden:              Aanvang: 9.30 uur, zaal open 08.45, einde omstreeks 16.30
Tafels:              15 tafels
Planning:          We spelen in de poules tot ongeveer 16.15 uur, daarna volgt 1 algemene finale wedstrijd.
Inschrijving:     Open inschrijving voor iedereen van 15 jaar of ouder.
                         De inschrijving sluit 28 oktober 2023.
Deelname:        Na aanmelding krijgt u binnen een week bevestiging van uw deelname aan het toernooi. |Indien het maximaal aantal deelnemers bereikt wordt dan plaatsen we u na kennisgeving op de reservelijst.
Spelregels:       Conform de actuele NTTB-regels: games tot de 11 en best-of-five sets
Kosten:             € 10,- per persoon. Er kan gepind worden in de zaal
Inschrijven:      W. Horden, Oranjeplein 14, 4141 AR Leerdam, 06-28569702 ttvleerdamwedsecr@gmail.com
Prijzen:             Op de speeldag is er gratis fruit ter beschikking en de nummers 1 in de diverse klassen krijgen een prijs.                 
Kleding:        De zaal mag uitsluitend betreden worden met sportschoeisel. Witte en
lichtgekleurde shirts zijn hinderlijk, gelieve deze niet te dragen.
Horeca:            Er is een commerciële bar aanwezig, waar ook frituur aanwezig is.
 
 
 

 

Competitie resultaten voorjaar 2023

Trio Team 1

Ons 1e team zat qua gemiddelde ranking van 1374 al onderaan in de poule, dus je kon het al raden met welke teams er om het voorkomen van degradatie gestreden moest worden. Het ging in deze om Gispen en Hilversum. Met nog 1 wedstrijd te gaan stonden ze alle drie gelijk. Leerdam kon echter de laatste wedstrijd tegen het sterke Hoogland niet winnen terwijl Gispen en Hilversum gelijk speelden tegen de nummer 1 en 2.
Dus er is werk aan de winkel. Erik-Jan trekt zijn noppen er weer af, Pieter neemt rust en Theo gaat veel YouTube kijken.
Dus 2e klasse en daar willen ze weer voor het kampioen gaan.
Team 1 duo
Ons 1e duo team heeft een ranking van 1246 dat betekent dat ze bovenin de 2e klasse zouden moeten kunnen meedraaien.
De vorm was er dit seizoen niet.
( Jan B heeft de winkel al geopend om het vele werk uit te kunnen voeren). Willem heeft de laatste niet elektrische fiets gekocht en gaat aan zijn conditie werken. Noël gaat zijn achtertuin snoeien en zal daarna ook wel op conditie zijn.
Team 2 duo
Ons 2e duo team heeft een ranking van 1192 en stak met vlag en wimpel ( ook te koop in de winkel van Jan B ) boven de rest uit. SVO en VHC  wilden nog wel een beetje tegenstribbelen maar dat was een makkie voor de Leerdammers,. Net als Marc was het dubbel bijna onklopbaar, gefeliciteerd en op naar de 2e klasse.
Team 3  duo
Ons 3e duo team heeft een ranking van 1042 maar nog belangrijker was dat ze ervaring in huis hebben met Gerrit, Bert en Paul. De tegenstanders wisten vaak niet wat hun overkwam.
Bert speelde als een herboren jonge tafeltennisser en Gerrit deed daar nog een schepje bovenop en Paul wist dat het goed zal komen.  We hebben vertrouwen dat dit team zich prima kan handhaven in de 3e klasse.
Team 4  Duo
Ons 4e duo team heeft een ranking van 910 en dat is een lage ranking t.o.v. van de rest. De tactiek was, niet trainen, en geen moeilijke opslag aanleren. De winkel van Jan bleef voor het team dus gesloten. Jan en Frans gaan nu hun batje oppoetsen en opnieuw laten plastificeren. Ton probeerde het nog wel, maar ja het zat tegen, op naar de 5e klasse dan maar.
Team 5 duo
Ons 5e duo team heeft een ranking van 766 en dat is net genoeg voor een 5e plaats, dus het goede nieuws is dat ze nog een seizoen in de 5e klasse het mogen proberen. Deze vakantie veel oefenen met tegen de bal tikken dan is de competitie een makkie voor jullie.
Team 6 duo
Ons  6e duo team heeft een ranking van 695 en dat is net genoeg voor een 5e plaats in de 5e klasse. Herhaling van hierboven. Elk seizoen 5e klasse leer je weer wat bij, hou vol mannen.
Team 7 duo
Ons  7e duo team heeft een ranking van 748 en dat een geweldige prestatie want daardoor zijn ze op de 4e plaats geëindigd. Het team was gepromoveerd en als je dan in de klasse blijft en niet degradeert is dat knap.
Dus de gehele vereniging op naar de winkel om te horen hoe de mannen dit hebben klaargespeeld.
Ik heb van horen vertellen dat er genadeloos en zeer ruw spel aan ten grondslag ligt, maar ja bewijs is ver te zoeken.
Is er soms een kelder onder de winkel, want daar gebeuren zulke dingen… We gaan  Jan overhoren maar dat is 60 jaar geleden ook al gebeurd, maar toen leverde het niks op, op naar het najaar.
 
Samenvatting
Er is 1 team kampioen geworden en er zijn 2 teams gedegradeerd. Volgend seizoen gaan we met 8 teams van start.  Als de teamindeling bekend is, dan horen jullie dat z.s.m.
Ook op de site zullen we jullie informeren.
Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, paracetamol, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, Thaise massage, intensieve training à 49 euro per uur, kampioenschap ideeën, overhoringen, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens
 

Voorjaarscompetie van start

De voorjaarscompetitie gaat weer beginnen. Vanaf 23 januari 2023 zijn er elke maandagavond diverse wedstrijden in de achterste sportzaal van Berenschot te volgen. Voor wie er speelt, ga je naar het menu ‘competitie’. Ook vrij spelen blijft mogelijk! 

VTV toernooi succesvol voor Leerdammers

Woensdag 28 december jl. werd het VTV toernooi gehouden. Van de Leerdamse deelnemers won Paul Anceaux de D-poule. Willem Horden werd tweede in de B-poule en moest een kruisfinale spelen tegen de winnaar van de andere helft van de poule. Die werd glansrijk door Willem gewonnen. In de finale moest hij het wederom afleggen tegen de zeer verdedigend spelende winnaar in zijn poule. Willem werd daardoor 2e. Knappe prestatie mannen, Leerdam staat weer op de kaart!

Clubkampioenschap

De clubkampioenschappen 2022 zijn op 12 en 19 december gehouden.
In de A-poule verloor de titelhouder Erik Jan Hoogendoorn direct zijn eerste wedstrijd in de poule van Noël Houweling. Vervolgens wist Erik Jan te winnen van zijn teamgenoten Theo Scholtens en Pieter van Dijk. Daar Noël tegen Theo en Pieter niet winst te winnen moesten Theo en Pieter beslissen wie de finale tegen Erik Jan mocht spelen. Pieter versloeg Theo met 11-9 in de vijfde set en was de gelukkige. Deze kans greep hij aan en wist nu wel Erik Jan met 3-1 in sets te verslaan en werd zodoende voor de 5e keer clubkampioen. Voor foto’s en historie, zie in het menu ‘clubkampioenschappen’.
In de B-poule werd Gerrit den Hartog kampioen, ondanks dat hij van onze voorzitter ‘good old’ Egbert Bogerd verloor.
De clubkampioenschappen 2022 zijn op 12 en 19 december gehouden.
In de A-poule verloor de titelhouder Erik Jan Hoogendoorn direct zijn eerste wedstrijd in de poule van Noël Houweling. Vervolgens wist Erik Jan te winnen van zijn teamgenoten Theo Scholtens en Pieter van Dijk. Daar Noël tegen Theo en Pieter niet winst te winnen moesten Theo en Pieter de beslissen wie de finale tegen Erik Jan mocht spelen. Pieter versloeg Theo met 11-9 in de vijfde set en was de gelukkige. Deze kans greep hij aan en wist nu wel Erik Jan met 3-1 in sets te verslaan en werd zodoende voor de 5e keer clubkampioen. Voor foto’s en historie, zie in het menu ‘clubkampioenschappen’.
In de B-poule werd Gerrit den Hartog kampioen, ondanks dat hij van onze voorzitter ‘good old’ Egbert Bogerd verloor.
De clubkampioenschappen 2022 zijn op 12 en 19 december gehouden.
In de A-poule verloor de titelhouder Erik Jan Hoogendoorn direct zijn eerste wedstrijd in de poule van Noël Houweling. Vervolgens wist Erik Jan te winnen van zijn teamgenoten Theo Scholtens en Pieter van Dijk. Daar Noël tegen Theo en Pieter niet winst te winnen moesten Theo en Pieter de beslissen wie de finale tegen Erik Jan mocht spelen. Pieter versloeg Theo met 11-9 in de vijfde set en was de gelukkige. Deze kans greep hij aan en wist nu wel Erik Jan met 3-1 in sets te verslaan en werd zodoende voor de 5e keer clubkampioen. Voor foto’s en historie, zie in het menu ‘clubkampioenschappen’.
In de B-poule werd Gerrit den Hartog kampioen, ondanks dat hij van onze voorzitter ‘good old’ Egbert Bogerd verloor.

Resultaten najaar 2022

Trio Team 1
Ons 1e team was kampioen geworden en ze gingen opnieuw de strijd aan om lijfsbehoud in de 1e klasse.
Ze begonnen met een geweldige overwinning en keken al uit naar de volgende wedstrijd in Tiel, maar daar speelde ene Michael met een rating van 1700. Erik Jan bedacht dat zoiets niet voordelig is voor je ranking en plotseling had hij iets anders.
Dat was maar goed ook want Leerdam stond na 10-0 weer met twee benen op de grond. Daarna gingen de wedstrijden heen en weer en Leerdam vocht voor wat ze waard waren. Er werden prachtige overwinningen bereikt tegen op papier veel sterkere tegenstanders. Tegen Hilversum uit werd de strijd om weg te blijven bij de laatste plaats met 7-3 voor Leerdam in het voordeel beslist. Het gat was geslagen en werd daarna ook niet meer weggegeven. Met de vijfde plaats is het nog niet zeker of er nog een seizoen 1e klasse in zit.
Team 1 duo
Ons 1e duo team ging ook aan de slag in de 1e klasse. Helaas ging het al mis voor de 1e wedstrijd. Noël z’n Vader werd ziek en dat had gelijk zijn weerslag op de eerste 6 wedstrijden.
Maar na 7 wedstrijden kwamen de mannen op stoom en lieten zien met een overwinning en een goede thuiswedstrijd dat er nog potentie genoeg in zit. Volgend seizoen weer in de tweede klasse mee strijden voor de titel.
Team 2 duo
Ons 2e duo team bestaande uit Paul, Jan, Bert en Arjan en later Marc , die begonnen ook aan een nieuwe klasse en wel in de 3e klasse. Wat een luxe in Leerdam. Paul had na 2 wedstrijden wel door dat dit wel een hele sterke poule was. Arjan werd tussendoor nog even vader, hierbij onze felicitaties. Bert moest weer eens op vakantie. Kortom: er moest iemand uit de hoge hoed worden getoverd. Daar kwam vervolgen Marc uit. Marc werd ingelijfd in team 2 (Marc had al 15 jaar niet meer gespeeld, maar al snel bleek hij het niet verleerd te zijn.) Hier hebben we als vereniging een goede aanwinst aan en het biedt ook meer mogelijkheden.
Paul gaat de volgende competitie samen met Gerrit en Bert spelen. Marc en Arjan gaan verder in de 3e klasse.
Team 3  duo
Ons 3e duo team begonnen in de 4e klasse en zagen tot hun schrik dat het een hele sterke poule was. Ton ging op visite bij Paul maar die had genoeg aan de problemen in zijn eigen team. Dan maar weer op de fiets naar het werk dacht Jan en Frans ging nog krommere ballen slaan. Na 2 wedstrijden ging Jan weer verslappen en toen ging het bergafwaarts.
Frans ging alvast een mailtje opstellen om toch maar in de 4e klasse te blijven. Op het einde ging het weer lopen maar konden ze de laatste plaats niet meer ontgaan. Ton gaf aan dat er niks aan de hand is, want aan het dubbelspel ligt het niet. We zien wat de winter heeft gebracht als de voorjaarscompetitie weer gaat beginnen.
Team 4  Duo
Ons 4e duo team ging van start in een poule van 5 teams en dat was het moment om Gerrit en Luc van de tribune af te halen om te laten zien dat Egbert vanaf 1978 een hoop geleerd heeft.
Wil vertelde dat hij al vanaf 1960 al tafeltennist. Dus Gerrit en Luc naar de tafeltennis winkel. Daar schrokken ze zich een hoedje want zo’n oud rubber hadden ze nog nooit gezien. De plank schijnt te zijn gemaakt in Slowakije. Die bomen groeien daar nu zelfs niet meer. Kortom Gerrit en Luc zijn helemaal gereed om in te stromen in de duo competitie, wat ook wennen is voor die mannen. Ook dit team verlangt naar het voorjaar.
Team 5 duo
Ons 5e duo team (Geert, Hans, Koos en Daniël) ging in de 6e klasse de strijd aan met eigenlijk twee teams. De rest deed mee maar daar was ook alles mee gezegd. Als je bij de persoonlijk resultaten met 4 man bij de bovenste 5 staat betekent dit dat je ruimschoots bij de beste van Nederland hoort (in de 6e klasse). Dus ze hebben al een uitnodiging gehad voor finale wedstrijden in de 6e klasse. Dus in de auto en op naar het voorjaar in de vijfde klasse. 
Team 6 duo
Ons nieuwe 6e duo team bestaande uit Teus, Jorrit en Jan moesten even wennen aan het duo team.
Paul was in geen velden of wegen voor hulp te bekennen, dus in de winkel van Jan gekeken of daar de sleutel op succes was te vinden.
Jan ging aan de wedstrijd beginnen en won gelijk. Met maar drie verloren wedstrijden kun je stellen dat hij op de weg terug is. Nog enkele trainingen en hij haalt het zelfde percentage in de vijfde klasse. Jorrit en Teus konden uiteraard niet achterblijven en gingen op dieet en dat resulteerde in een strak schema en het kampioenschap kon niet meer stuk en dat gelijk in hun debuut in de duo competitie. We zijn benieuwd naar hun prestaties in de 5e klasse. Succes mannen, ga ervoor!
Samenvatting
Er zijn twee teams kampioen geworden en 2 teams gedegradeerd. Volgend seizoen gaan we met 7 teams van start. Wat ook leuk is te vertellen dat we met een 10 tal spelers uitkomen in de 5e klasse. Dat is ook, sinds dat Gerrit zijn plankje heeft gekocht in Slowakije, niet meer voorgekomen. Als de team indeling bekend is, dan  horen jullie dat z.s.m. Ook op de site zullen we jullie informeren.
Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, paracetamol, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, intensieve training à 45 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens
 

Resultaten dubbeltoernooi 2022

Met 23 koppels begonnen we afgelopen 29 oktober om 9.30 uur aan ons jaarlijks dubbeltoernooi. Er werd lekker doorgespeeld en na 9 speelronden werd rond half 3 begonnen met de finales per klasse.
Ten slotte werd de overall finale gespeeld. Dit was dezelfde finale als vorig jaar alleen de winnaars waren nu omgedraaid. Michael Edel en Mark Jansen wonnen van Erwin Scherpenzeel en Falco van Os.
Uitslagen per klasse
1e klasse: 1e Michael Edel en Mark Jansen.  –                    2e Erwin Scherpenzeel en Falco van Os
2e klasse: 1e Adriaan Hakkert en Dirk van Breenen. –     2e Willem Horden en Noël Houweling
3e klasse: 1e Danique Vukman en Alexander Janssen . – 2e Jan Braat en Folkert Schuurman
4e klasse: 1e Marc Nolet en Paul Anceaux. –                      2e Mario Smits en Frank Kregel
5e klasse: 1e Jan Willem Benschop en Erik Benschop –    2e Martijn Hazewindus en Daniel Croese
6e klasse: 1e Reindert Boon en Mark Klinge. –                   2e Gilbert Dix en Jorrit v/d Boomgaard

Top 24 toernooi Leerdam-Rhenus

Na 3 jaar is er op zaterdag 24 september jl. weer een top 24 gehouden. Het toernooi dat door de wedstrijdsecretarissen van Leerdam en Rhenen wordt georganiseerd ging dit jaar met 14 man van start. De zaal was weer perfect in orde gemaakt door Rhenus te Rhenen.

De topfavorieten konden strijden voor de hoogste plaatsen, maar Falco van Os liet geen steek vallen en werd met overmacht kampioen. De strijd tussen Adriaan , Wouter en Erwin om de 2e, 3e plaats was hevig.  
Na 10 wedstrijden eindigde Erwin als 2e en Adriaan werd 3e.
Iedereen had lekker veel gespeeld en ging met goed gevoel naar huis, op naar volgend jaar 2023.
toernooiwinnaars top 24

Nieuwe kleding

De leden van de vereniging zijn in het nieuw gestoken. De shirts zijn gesponsord door de Kok Lexmond, sterk in puinrecycling.
De broeken zijn gesponsord door de Haars Groep, een bekende vervoerder in de regio. Daarnaast sponsorde onze trouwe sponsor, Roza Vastgoedonderhoud, zes nieuwe speelveldomrandingen.
We zijn de sponsors erg dankbaar voor hun ondersteuning. Onderstaand een deel van de leden in het nieuwe tenue.
De leden van de vereniging zijn in het nieuw gestoken. De shirts zijn gesponsord door de Kok Lexmond, sterk in puinrecycling.
De broeken zijn gesponsord door de Haars Groep, een bekende vervoerder in de regio. Daarnaast sponsorde onze trouwe sponsor, Roza Vastgoedonderhoud, zes nieuwe speelveldomrandingen.
We zijn de sponsors erg dankbaar voor hun ondersteuning. Onderstaand een deel van de leden in het nieuwe tenue.
De leden van de vereniging zijn in het nieuw gestoken. De shirts zijn gesponsord door de Kok Lexmond, sterk in puinrecycling.
De broeken zijn gesponsord door de Haars Groep, een bekende vervoerder in de regio. Daarnaast sponsorde onze trouwe sponsor, Roza Vastgoedonderhoud, zes nieuwe speelveldomrandingen.
We zijn de sponsors erg dankbaar voor hun ondersteuning. Onderstaand een deel van de leden in het nieuwe tenue.

Verslag Bekercompetitie, voorjaar 2022 en mededelingen.

Algemeen 
Dit voorjaar 2022 heeft maar liefs 3 kampioenen opgeleverd, zie verder het verslag.
Voor een gezonde financiële huishouding en om de continuïteit van de vereniging te bewaren zijn we op zoek naar nieuwe leden. Waar mogelijk, promoot onze vereniging!
De zaal is 30 mei voor het laatst open en gaat na de zomervakantie weer open op maandag 29 Augustus 2022, week 35.
Zoals gewend, is de zaal open van 19.30 uur tot 23.00 uur.
Iedereen een goede vakantie gewenst!

Website TTVLeerdam.nl en digitaal nieuws

We hebben weer een nieuwe website.
Weten jullie dat er ook een koppeling ligt naar de competitieresultaten?
Dus kijk allen erop en lever verslagen van jullie teams en trainingen aan dan kunnen we die plaatsen.
Verslag Bekercompetitie Leerdam  2022
Hierbij een verslag van de Bekerteams van Leerdam :
Leerdam ging met 2 teams de bekercompetitie in;
Leerdam 1    Adriaan , Noël , Arjan , Pieter , Willem
Leerdam 2   Paul , Bert , Wil , Daniel , Jurgen , Jan
Leerdam 2 had na 3 wedstrijden er 1 gewonnen en 2 verloren, dus helaas viel na 3 wedstrijden het doek.
Leerdam 1 ging na een gelijkspel en 2 overwinningen naar de laatste 64 en daar wachtte met Hilversum 1 een geduchte tegenstander. Veel tegenstanders stonden met gemiddeld 12 nul voor, dit was dus een echt sterke tegenstander.
Adriaan en Noël hadden geen genade en hakten er flink op los en Hilversum werd overrompeld.
De volgende tegenstanders waren SHOT 3, en weer moesten de mannen opboksen tegen een gemiddelde 12 nul achterstand.
Omdat de zaal in Leerdam dicht was speelde Leerdam vervolgens een thuiswedstrijd bij VTV, wat nog nooit gebeurd was in de geschiedenis van de beker. Daardoor ging alles van een leien dakje, een geweldige zaal bij VTV!  Ook SHOT kenden de krachten van Arjan, Noël en Adriaan niet en ze visten weer snel achter het net.
Daarna begonnen onze sterren te denken aan de finale…
Ze moesten tegen de finalist van 2019, Hilversum 2, bestaande uit 4 Eredivisiespelers, 2 jeugdspelers en één 2e klasser.
Omdat Adriaan helaas niet mee kon doen moest Pieter van zijn werk worden geplukt en vanuit de hectiek gelijk achter de tafel plaats nemen, na weken niet gespeeld te hebben. Dat was op zich al een prestatie. Helaas was dat zelfs voor hem teveel van het goede zodat hij geen potten kon breken.
In de strijd tegen de 2e klasser lukte het Noël net niet om het punt binnen te halen.
De jeugdspeler moest tegen Willem maar helaas voor de jeugdspeler moest hij na zijn partij snikkend naar de bank.
De eredivisie speler tegen Arjan lukte net niet voor Arjan, maar hij gaf aan wel lekker gebald te hebben.
Dubbel lukte net niet voor Arjan en Pieter, maar het geroutineerde dubbel, Noël en Willem, lieten de tegenstanders lopen van links naar rechts en de buit was weer binnen.
Zelfs op conditie kon Noël het net niet bolwerken tegen de jeugd speler, maar Arjan en Willem versloegen de speler uit de 2e klasse, hoewel zijn tegenstander zelfs met noppen speelde. Zou het dan toch nog goedkomen met Willem?
Helaas ging Hilversum door met winnen en waren echt te sterk. Het doek viel voor Leerdam 1, maar ze zijn wel bij de laatste 16 gekomen!
Op naar de beker van 2023.
Voorjaarscompetitie 2022
Trio Team 1
Ons 1e team ging in de 2e klasse aan de gang en wilde terugkeren op het niveau waar ze al wat succes hadden behaald.
Ze begonnen erg goed, maar met SVE hadden ze een geduchte concurrent voor de titel. Uit werd er een gelijkspel tegen ze behaald. Er was 1 speler van hun die halverwege nog op 100% stond. Thuis pakten Theo en Erik-Jan deze speler goed aan, wat mede de reden was dat ze met een nederlaag Leerdam moest verlaten. Dat bleek mentaal de nekslaag te zijn. Pieter ging steeds harder slaan en bracht diverse spelers tot wanhoop. Erik Jan kreeg z’n vorm weer te pakken en werd de speler met het hoogste winstpercentage in de poule. Theo was steady en won constant twee van de drie wedstrijden, zowel tegen de medekoploper als tegen de degradant.
Met een puntenaantal van 67 enkel wedstrijden gewonnen en 8 dubbels ben je niet meer in te halen voor de tegenstanders. Dus KAMPIOEN en op naar de 1e klasse.
Trio Team 2
Ons trio 2e team begon in de 5e klasse en dat was schrikken voor ze; 6 punten uit 3 wedstrijden. Dus moest er een vergadering worden belegd na sluitingstijd bij Jan in de winkel. Waarschijnlijk hebben ze het over schaak openingen gehad, want ze haalden weer 6 punten uit 2 wedstrijden. Een opleving van 6 punten in 1 wedstrijd kon het tij niet meer keren en degradatie was het gevolg. In de zomer flink youtube kijken en in het najaar weer pieken.
Team 1 duo
Ons 1e duo team ging aan de slag in de 2e klasse met de doelstelling om niet te degraderen. Ze  begonnen vol goede moed aan de competitie en gingen naar de vergadering bij Jan in de winkel. De deur zat gelukkig dicht, dus dan maar op wilskracht in de competitie en dat was wel toevertrouwd aan Noël. Na de eerste wedstrijd nipt van Gipsen te hebben verloren, sloeg de vlam in de pan en wonnen de mannen 8 wedstrijden op rij en ook alle dubbels. Thuis werd Gipsen met 4-1 aangepakt en 1 wedstrijd voor het einde was de buit al binnen en zijn ze meer dan terecht KAMPIOEN geworden.
Voor het eerst gaan de mannen naar de 1e klasse. Zodoende hebben we dus voor het eerst in de geschiedenis 2 teams in de 1e klasse.
Wat dit team in de eerste klasse te zoeken heeft, zal na de zomer duidelijk worden.
Team 2 duo
Ons 2e duo team bestaande uit Paul, Jan, Bert en Arjan startten in een nieuwe samenstelling in de 4e klasse. Door de komst van Arjan ging alles op een hoop en werd er een nieuw plan gemaakt: hoe ga ik de tuin aanpakken, ophogen, bomen snoeien, kortom hoe word ik een andere tafeltennisser. Dat pakte zeer goed uit en na alle 8 wedstrijden gewonnen te hebben is het voor iedereen duidelijk: eerst naar Arjan gaan en dan word je KAMPIOEN. Dat Bert vervolgens ook nog 100% van zijn partijen won, mag ook zeer knap genoemd worden. Dus jullie weten waar je de komende zomer aan de gang kunnen; in de tuin bij Arjan. Op naar het najaar.
Team 3  Duo
Ons 3e duo team had over de schutting gekeken bij Arjan en dacht: wij willen in de middenmoot eindigen van de 4e klasse en dat gaat alleen lukken als je het dubbel goed speelt. Daar heb je dan Ton voor nodig. Dat bleek een goede zet te zijn waardoor degradatie werd voorkomen. Dus knappe prestatie mannen, met een beetje training kunnen jullie weer omhoog kijken in deze klasse.
Team 4  Duo
Ons 4e duo team ging van start in een zeer sterke 5e klasse poule waar wel 4 teams aan elkaar gewaagd waren en streden om niet te degraderen.
René zocht naar de tuin maar kon die niet vinden, Geert ging even de pannen verzamelen en Jurgen ging met de bus naar zijn werk. Dus je snapt wel dat Peter werd gevraagd de tegenstanders om de tuin te leiden,
Elk puntje heeft bijgedragen, zodat het toch gelukt om net niet te degraderen.
Er eindigden 3 teams met 22 punten onderaan, maar op onderling resultaat werd Leerdam één na laatste.
Helaas heeft Jurgen aangegeven om het een halfjaar rustig aan te doen. We verwachten dat hij na deze rustperiode weer terug komt als een jonge gretige tafeltennisser.
Team 5  Duo
Ons 5e duo team, spelende in de 5e klasse, bestaande uit Peter, Egbert en Wil wilde gaan strijden om de bovenste plaatsen. Helaas hadden Hilversum en de Schans dat doorzien en plaatsten spelers in hun teams waar Leerdam geen rekening mee had gehouden. Dus dan maar het beste er van maken en dat kan je wel toevertrouwen aan die geroutineerde spelers. Egbert met 70 jaar ervaring op het hoogste niveau,  Wil ook 65 jaar ervaring op het hoogste niveau en tot slotte Peter 82 jaar ervaring op het allerhoogste niveau. Dus op naar het najaar.
Team 6  Duo
Ons 6e duo team bestaande uit Arwin, Daniel, Hans en Koos startten de competitie om eens even te gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Met Hans in het team zijn er keuze uit verschillende tactieken. Het werd de verdedigende, met als doel om zich in de klasse te handhaven. Dus er kon weinig gebeuren. Daniël hield ze op het goede spoor en Koos gaf rust aan het team. Hans gaf aan dat het goed zou komen, maar Arwin wilde toch in discussie.  Koos glimlachte en dat was het moment dat iedereen naar de thee ging. Arwim ging nog door zijn enkel; we zoeken nog een fonds om een fruitmand samen te stellen. Dus dit team verlangt ook naar de vakantie om in het najaar hun positie verder te gaan stabiliseren.
Samenvatting
Er zijn drie teams kampioen geworden en 1 team gedegradeerd. Volgend seizoen gaan we waarschijnlijk met 7 teams van start. Als de team indeling bekend is, dan  horen jullie dat. Ook op de site zullen we jullie informeren.
Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen, psychologische hulp, Prozac, Morfine, EPO, lachgas, bloed transfusie, klachten, dreigbrieven, zelfdestructie, spetterende speeksel uitlatingen, technische en tactische tips, wensen op conditioneel en fysiek vlak, relatieproblemen, tennisarm problemen, intensieve training à 45 euro per uur, kampioenschap ideeën, beloningen of copyright: Willem Horden en Theo Scholtens

FOTO'S VOOR DE WEBSITE

De beheerder van de content van de website van tafeltennisvereniging Leerdam houdt zich aanbevolen voor foto’s die op deze site gebruikt mogen worden.
Ben jij, of ken jij iemand die weleens foto’s maakt op speelavonden of toernooien, dan is je bijdrage van harte welkom. Je kunt de foto’s mailen naar info@ttvleerdam.nl